Cele mai utile sfaturi pentru întreținerea lavoarului din baie, în funcție de materialul din care este realizat

Când vine vorba de îngrijirea lavoarului din baie, există câteva aspecte de luat în considerare: chiuveta, blatul și masca de chiuvetă de baie. Fiecare dintre aceste caracteristici va necesita o strategie diferită de întreținere, în funcție de materialul din care este fabricat.

Pentru a detalia modul în care trebuie să aveți grijă de diferitele caracteristici ale lavoarului dvs. mai specific, continuați să citiți.

Îngrijirea chiuvetei

În mod ideal, chiuveta de baie ar fi ușor de curățat și de întreținut în timp, deoarece este probabil folosită de mai multe ori pe zi. Materialul din care este alcătuită chiuveta dvs. va determina modul în care trebuie să o îngrijiți în mod corespunzător.

Porțelan

Porțelanul este un standard frumos pentru chiuvetele de baie. Unele materiale populare din porțelan includ smalțul, acoperirea cu fier și porțelanul 100 % (cunoscut sub numele de Vitreous China, care este cel mai des întâlnit la chiuvetele de baie). Materialul neporos este destul de durabil și rezistent la mucegai și bacterii, deși poate fi predispus la zgârieturi, cioburi sau pete.

Pentru a avea grijă de o chiuvetă din porțelan, o curățare delicată de zi cu zi ar putea implica o cârpă moale sau un burete moale cu un detergent ușor diluat cu puțină apă. Clătiți reziduurile de săpun și uscați suprafața cu un material moale și uscat.

Pentru a preveni zgârieturile și cioburile, evitați să lăsați să cadă obiecte grele în chiuveta dvs. Dacă clătiți vopselele (sau dacă folosiți alte materiale puternic colorate), lăsați apa să curgă pentru a împiedica absorbția culorilor în porțelan. De asemenea, evitați să folosiți detergenți abrazivi și instrumente de frecare dure pentru a vă întreține chiuveta de porțelan. Acizii pot, de asemenea, să atace suprafața. Pulberile de curățat trebuie evitate pe chiuvetele din porțelan.

Sticlă

Sticla este un material de chiuvetă atât durabil, cât și versatil, deoarece poate fi sculptată în diferite culori, forme și modele. Din acest motiv, a crescut în popularitate pentru chiuvetele de baie.

Chiuvetele din sticlă nu se pătează și nu se zgârie și sunt, de asemenea, neporoase și ușor de dezinfectat. Regula generală în cazul sticlei este de a nu permite ca detergenții să se așeze pe material pentru foarte mult timp, deoarece acest lucru poate distruge sticla.

Un săpun lichid fără amoniac asociat cu apă și un burete moale este suficient pentru curățarea zilnică a chiuvetei din sticlă. Pe suprafețele din sticlă nu trebuie să se folosească detergenți abrazivi, substanțe chimice dure sau tampoane abrazive; aceste materiale pot să opacifiaze și să deterioreze chiuvetele din sticlă. Pentru o curățare mai în profunzime, pentru a prinde calcarul sau alte depuneri, ar trebui folosit un detergent pentru sticlă și clătit imediat cu apă caldă înainte de a fi uscat prin tamponare. După fiecare utilizare sau curățare, cârpele din microfibră sunt ideale pentru a șterge și a curăța chiuvetele din sticlă pentru a preveni petele de apă.

Cupru

Cuprul este un material deosebit de frumos pentru chiuvete, iar patina sa – capacitatea de a-și schimba tonul de culoare odată cu vârsta – contribuie la atracția rustică a cuprului. Multe chiuvete din cupru sunt prevăzute cu un sigiliu pentru a o proteja de murdăria obișnuită, însă, acidul, substanțele chimice abrazive, unele produse cosmetice (cum ar fi pasta de dinți, spuma de ras și machiajul) și chiar uleiurile naturale ale corpului dumneavoastră pot îndepărta patina de pe o chiuvetă din cupru. Cheia este să îndepărtați aceste substanțe și reziduuri de pe chiuvetă cât mai curând posibil. Clătiți bine chiuveta după fiecare utilizare.

Ca și în cazul altor materiale pentru chiuvete, un săpun blând, apă și o cârpă sau un burete moale pot menține strălucirea și patina unei chiuvete din cupru. Dacă este necesar sau dorit, pentru un aspect mai consistent, puteți aplica un strat de protecție specific cuprului pe chiuvetă. Chiuvetele din cupru nu sunt construite pentru ca detergenții să fie lăsați pe ele pentru perioade lungi de timp. Orice săpun trebuie clătit după aplicare.

Îngrijirea măștii de chiuvetă

O masca de chiuvetă de baie este dulapul de bază al lavoarului, în care se află probabil articolele de toaletă și alte articole de îngrijire sau de curățare. Fiind fundația pentru dulapul de baie, stilul de masca de chiuvetă de baie va afecta aspectul general al băii dumneavoastră. Puteți avea o masca de chiuvetă de baie independentă sau una care se atașează la perete, așa că alegeți în funcție de nevoile dvs.

Lemn

Lemnul face dulapuri frumoase, deși are nevoie, de asemenea, de o întreținere atentă. Pe lemn nu ar trebui să se folosească detergenți universali. În schimb, pentru o curățare regulată, o cantitate mică de săpun delicat cu apă caldă este tot ce aveți nevoie.

Ștergeți cu o cârpă sau un burete, apoi lăsați să se usuce. Aveți grijă să nu folosiți prea multă apă, deoarece lemnul o poate absorbi. Oțetul și apa sunt, de asemenea, un detergent adecvat pentru o masca de chiuvetă de baie sau chiar o mască de calorifer din lemn, dacă sunt folosite cu o cârpă moale și șterse cu o cârpă uscată. Pentru pete, aplicați ușor o pastă de bicarbonat de sodiu și apă cu o perie cu peri moi și lăsați să acționeze timp de până la 20 de minute înainte de a șterge ușor.

Laminat

Măștile de chiuvetă de baie din laminat sunt o opțiune mai accesibilă decât cele din lemn și sunt, de asemenea, mai ușor de curățat. Ele pot arăta ca niște dulapuri din lemn, dar în realitate este vorba de un strat de laminat lipit de un panou de particule.

Ștergerea regulată a prafului cu o cârpă din microfibră poate ajuta la menținerea aspectului unui dulap laminat. Deși pot fi folosite produse de curățare naturale sau comerciale, săpunul delicat și apa funcționează la fel de bine pentru a curăța dulapurile laminate.

Evitați să folosiți orice produse de curățare abrazive și păstrați apa în exces departe de material. După curățare, ștergeți masca de chiuvetă de baie pentru a o usca cu o cârpă moale. În cazul în care este pătată, bicarbonatul de sodiu amestecat cu apă poate crea o pastă pentru a îndepărta pata, prin perierea ușoară a acesteia pe pată cu o perie cu peri moi. Apoi, ștergeți pasta cu o cârpă curată și umedă.

One Thought to “Cele mai utile sfaturi pentru întreținerea lavoarului din baie, în funcție de materialul din care este realizat”

  1. […] Când vine vorba de îngrijirea lavoarului din baie, există câteva aspecte de luat în considerare: chiuveta, blatul și masca de chiuvetă de baie. Fiecare dintre aceste caracteristici va necesita o strategie diferită de întreținere, în funcție de materialul din care este fabricat. Pentru a detalia modul în care trebuie să aveți grijă de diferitele caracteristici ale lavoarului dvs. mai specific, continuați să citiți. Îngrijirea chiuvetei În mod ideal, chiuveta de baie ar fi ușor de curățat și de întreținut în timp, deoarece este probabil folosită de mai multe ori pe…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.