Cele mai sănătoase 15 alimente bogate în calorii

Alimentele bogate în calorii sunt deosebit de utile dacă încerci să iei în greutate sau să acumulezi masă musculară. Alimentele calorice oferă cele mai multe calorii raportat la cantitatea ingerată. Când spunem alimente bogate în calorii, unii oameni se gândesc la brânzeturi și alte tipuri de mâncăruri grase uleioase de tip fast food.

Cu toate acestea, există alternative sănătoase, care pot fi incluse în majoritatea dietelor, cum ar fi complexul natural Chocolate Slim care te ajuta sa slabesti, dand senzatie de satietate, dar poti afla mai multe despe Chocolate Slim pe siteu-ul oficial

 

Untul de arahide

 

Untul de arahide s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune alimente pentru cei care încearcă să-și crească masa musculară. O lingură de unt de arahide conține aproximativ 100 de calorii. Nu este o idee bună să mănânci unt de arahide direct din borcan. O lingură de unt de arahide are la fel de multe calorii ca jumătate de baton de ciocolată. Este mai bine să te bucuri de el puțin câte puțin.

 

Ciocolata neagră

 

Un baton de ciocolată neagră de 1,55 uncii poate conține chiar și 600 de calorii. Ciocolata neagra este buna pentru inima ta, dar prea multă te poate face să te simți constipat(ă). Totuși, ciocolata neagră este o idee bună dacă dorești o gustare sau un desert delicios cu o mulțime de calorii.

 

Smoothie-urile de fructe

 

Smoothie-urile de fructe sunt o sursă de calorii delicioasă. Cu toate acestea, cele pe care le poți cumpăra din magazine sau restaurante sunt, de obicei, pline de zaharuri nesănătoase. Poți să-ți prepari propriile smoothie-uri dacă dorești să-ți controlezi aportul de calorii; un smoothie de 16 uncii îți oferă aproximativ 350 de calorii.

 

Nucile de Macadamia

 

Nucile sunt minunate pentru inima ta, și în general, sunt nutritive. Nucile de Macadamia, atunci când se prăjite prin deshidratare, pot fi o sursă importantă de vitamina B, fier și alți nutrienți. Ele sunt, de asemenea, surprinzător de bogate în calorii. Majoritatea persoanelor care doresc să câștige în greutate pot mânca o jumătate de ceașcă de nuci pentru un aport imediat de aproximativ 450 de calorii.

Stafidele

 

Stafidele sunt alimente gustoase, bogate în calorii, care pot fi servite într-o varietate de moduri sau mâncate ca o simplă gustare. O cutie mică de stafide poate conține până la 120 de calorii.

 

Quinoa

 

Quinoa este o sursă excelentă de proteine ​​și este o alternativă bună la orez. O singură ceașcă conține aproximativ 200 de calorii. Servește-o alături de felul tău de mâncare preferat.

 

Tahini

 

Tahini, un condiment din Orientul Mijlociu din semințe de susan, conține 89 de calorii într-o singură lingură. Este, de asemenea, bogat în calciu și vitamina B.

 

Arahidele

 

Arahidele nu sunt doar bogate în calorii, dar sunt, de asemenea, și o sursă bună de fier și grăsimi nesaturate. O jumătate de ceașcă de arahide prăjite prin deshidratare oferă aproximativ 425 de calorii.

 

Brioșele din tărâțe

 

Brioșele preparate în brutării oferă vitamine și fibre dietetice. Datorită mărimii lor, ele conțin în mod obișnuit o mulțime de calorii și grăsimi. Chiar și o brioșă de tărâțe mică poate conține 300 de calorii.

 

Chipsurile de banane

 

Chipsurile de banane sunt o gustare excelentă, deoarece sunt o sursă bună de mangan, potasiu, vitamina B6 și magneziu. O porție mică îți poate oferi aproximativ 400 de calorii și suficiente grăsimi saturate pentru întreaga zi.

 

Granola cu migdale

 

Granola preparată comercial, servită cu nuci, precum migdalele, poate conține până la 500 de calorii per cană. Cerealele din granola pot fi un mic dejun minunat. Dacă doriți mai multe calorii, puteți adăuga lapte și zahăr.

Avocado

 

Avocado este cunoscut ca unul dintre fructele cele mai, dacă nu chiar cel mai bogat în calorii din lume. Un singur avocado de 7 uncii conține aproximativ 325 de calorii. În plus, grăsimile conținute de avocado sunt sănătoase pentru inima ta. Ele sunt, de asemenea, o bună sursă de fibre și vitamina C.

 

Fructele uscate

 

Fructele uscate sunt o bună sursă de calorii datorită conținutului lor semnificativ de zahăr. O jumătate de ceașcă de fructe uscate îi poate oferi organismului tău puțin peste 200 de calorii, dar și fibre și fier.

 

Brânza de capră

 

Brânzeturile sunt excelente surse de calciu. Brânza de capră, în special, poate oferi corpului tău până la 130 de calorii, chiar și în porții mici.

 

Untul de migdale

 

O bună sursă de mangan și magneziu, o porție mică de unt de migdale poate însemna peste 200 de calorii.

 

Indiferent dacă încerci să câștigi în greutate sau să acumulezi masă musculară, aportul caloric bun este important pentru o dietă sănătoasă. Chiar dacă toate alimentele prezentate în această listă sunt surse importante de calorii, nu uita să consulți un dietetician dacă ai întrebări sau suferi de alergii. Atunci când încerci să câștigi în greutate, echilibrează aportul caloric bun cu o dietă adecvată și exerciții fizice.

Alte articole

Leave a Comment