Cele mai bune odorizante

Fiecare dintre noi trebuie să fie foarte precaut în momentul în care decide să achiziționeze un odorizant, fie că este pentru casă, birou, mașină, toaletă etc.  Într-adevăr, este plăcut ca spațiile în care ne petrecem timpul să fie aromatizate conform propriului plac, dar aici intervine marea problemă: compoziția substanțelor ce oferă acel parfum de care pur și simplu ne îndrăgostim. De cele mai multe ori, se utilizează ingrediente care pot fi periculoase pentru fiecare dintre noi, de la copii, până la animalele de companie, iar unele dintre ele afectează chiar și mediul înconjurător.

 

Cum acționează odorizantele?

 

Odorizantele acționează prin eliberarea acelor substanțe chimice care au capacitatea de a elimina sau acoperi mirosurile neplăcute. Acest lucru se realizează datorită prezenței parfumurilor sintetice care pot fi extrem de periculoase atunci când sunt folosite în spații neaerisite. Atât unele odorizante pentru cameră, toaletă, cât și cele pentru mașina au în compoziție substanțe chimice toxice nocive pentru organism.

 

Ce substanțe periculoase conțin majoritatea odorizantelor?

 

Printre substanțele periculoase pe care le conțin majoritatea odorizantelor se numără: ftalați, paradiclorbenzen, acetona, formaldehida, fenol, propan, benzen și parfumuri.

Conform NRDC – Consiliul de Apărare a Resurselor Naturale, 86% dintre odorizantele regăsite pe piață au în conținut substanțe chimice. De pildă, ftalații sunt bine cunoscuți pentru faptul că poate produce anomalii de reproducere și pot provoca defecte congenitale sau vătămări reproductive.

 

Formaldehida este cunoscută ca fiind un agent cancerigen uman și este folosită și în materialele de construcții. Această substanță este pusă în legatură directă cu producerea cancerului de la nivelul gâtului, al nasului și se cunoaște faptul că provoacă iritarea cronică al acestora. Conform unui studiu din anul 2013 publicat de Jurnalul Internațional de Sănătate Publică, femeile care au utilizat odorizante regăsite în comerț au fost mult mai predispuse în a avea copii care suferă de “infecții pulmonare și șuierături”.

 

Care sunt efectele adverse pentru organism ale odorizantelor nepotrivite?

 

Dacă substanțele amintite mai sus sunt inhalate, ele ajung la nivelul plămânului și ulterior în sânge. Printre efectele adverse pentru organism ale acestora se numără:

  • greața și vărsături;
  • dureri abdominale;
  • dureri de cap;
  • dermatite alergice;
  • lăcrimare;
  • senzație de sufocare;
  • tuse;
  • pneumonii chimice;
  • crize de astm bronș

 

Care sunt efectele odorizantelor nepotrivite pentru mediu?

 

Substanțele toxice conținute de odorizante nu sunt nocive doar pentru noi, ci în cantități mari și pe termen lung pot afecta stratul de ozon. De aceea, este important ca odorizantele utilizate să respecte limitele compușilor organici volatili (COV) din SUA și Europa.

 

Care este cel mai bun odorizant?

 

Fie că este vorba de casă, mașină, birou sau orice alt spațiu în care ne petrecem timpul, mirosul ne influențează foarte mult starea de spirit și implicit productivitatea. În ultimul timp se pune foarte mult accent pe parfumuri pentru că acestea reprezintă un accesoriu veritabil care schimbă total ambientul. Pentru că odorizantele alese la întamplare ne pot afecta grav starea de sanatate dacă le utilizăm pe perioade îndelungate de timp, este esențial să luam această decizie în mod conștient.

 

Am făcut un research pentru cele mai bune odorizante și le-am identificat pe cele de la Fre Pro. Ne-au atras atenția prin faptul că Fre Pro este un distribuitor oficial al odorizantelor de calitate care sunt dezvoltate pe principii ecologice. Mai mult de atât, odorizantele pentru toaletă nu se dizolvă în apă și implicit nu o poluează. Odorizantele, fie că sunt de mașină sau pentru ambient, sunt împregnate cu uleiuri și parfumanți naturali, astfel nu irită căile respiratorii în momentul în care sunt utilizate perioade de timp ce au o durabilitate mare. Un alt avantaj al odorizantelor de la Fre Pro este că sunt potrivite pentru camera bebelușilor tocmai datorită compoziției lor care are la bază arome naturale.

 

 

Pe lângă aceste avantaje, odorizantele de la Fre Pro respectă limitele COV din SUA și Europa și sunt dezvoltate 100% pe principii ecologice. Toate odorizantele marca Fre Pro sunt profesionale și faptul că a lor compoziție este una naturală nu afectează ultra persistența și calitatea superioară a acestora. Aromele lor sunt provenite din SUA și se aleg cu grijă cele deosebite pentru că parfumul odorizatelor să fie pur și simplu irezistibil. Ne-a uimit gama variată de arome pentru fiecare tip de odorizant și cu siguranță cei de la Fre Pro au capacitatea de a acoperi orice pretenție în materie de parfum.

 

 

Leave a Comment