Cea mai mare despăgubire plătită anul trecut pe o poliţă CASCO a depăşit 500.000 de lei

Valoarea celor mai mari 10 daune plătite în 2021 de către asigurătorii din România în baza poliţelor facultative CASCO a depăşit 5 milioane de lei (circa 1 milion euro), arată o analiză realizată la nivelul membrilor UNSAR, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, cea mai mare despăgubire plătită a fost de peste 500.000 lei – şi a fost achitată în urma unui accident rutier. Din Top 10 al celor mai mari despăgubiri plătite în baza acestui tip de asigurare, 6 au fost achitate ca urmare a producerii unor accidente rutiere, 3 din cauza unor incendii şi 1 din cauza unei inundaţii.

La nivelul întregii pieţe, despăgubirile totale plătite în baza poliţelor CASCO s-au ridicat la peste 2 miliarde lei (aproximativ 410 milioane de euro), în creştere cu circa 10% faţă de anul anterior, arată datele oficiale ale ASF. În România, erau în vigoare la finele anului trecut puţin peste 1 milion de poliţe facultative CASCO.

„În ciuda speculaţiilor unei asociaţii care nu are competenţe de specialitate şi care pare a urmări să inducă un sentiment de neîncredere la nivelul societăţii vizavi de conceptul de asigurare, sistemul de asigurări auto este alături de români atunci când neprevăzutul se produce. Statisticile arată că asigurătorii din România au achitat, în medie, în fiecare zi a anului trecut, despăgubiri de peste 1 milion EUR pentru daunele CASCO şi aproape 2 milioane de euro pentru daunele aferente poliţelor RCA”, au declarat reprezentanţii UNSAR.

Orice fel de dezbatere publică cu privire la sectorul asigurărilor auto şi la funcţionarea instituţiilor asociative ale acestuia ar trebui să plece de la datele oficiale ale autorităţilor publice care au atribuţii cu privire la piaţa asigurărilor, şi nu de la speculaţiile unor entităţi private interesate care pot induce opinia publică în eroare, se mai arată în comunicat.

„În acest context dificil pe care îi traversăm, trebuie să dăm cu toţii dovadă de responsabilitate. O asigurare este cu atât mai importantă acum”, au declarat reprezentanţii UNSAR.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

3 Thoughts to “Cea mai mare despăgubire plătită anul trecut pe o poliţă CASCO a depăşit 500.000 de lei”

  1. […] Valoarea celor mai mari 10 daune plătite în 2021 de către asigurătorii din România în baza poliţelor facultative CASCO a depăşit 5 milioane de lei (circa 1 milion euro), arată o analiză realizată la nivelul membrilor UNSAR, potrivit unui comunicat de presă. Conform sursei citate, cea mai mare despăgubire plătită a fost de peste 500.000 lei – şi a fost achitată în urma unui accident rutier. Din Top 10 al celor mai mari despăgubiri plătite în baza acestui tip de asigurare, 6 au fost achitate ca urmare a producerii unor… Citeste mai mult […]

  2. […] Valoarea celor mai mari 10 daune plătite în 2021 de către asigurătorii din România în baza poliţelor facultative CASCO a depăşit 5 milioane de lei (circa 1 milion euro), arată o analiză realizată la nivelul membrilor UNSAR, potrivit unui comunicat de presă. Conform sursei citate, cea mai mare despăgubire plătită a fost de peste 500.000 lei – şi a fost achitată în urma unui accident rutier. Din Top 10 al celor mai mari despăgubiri plătite în baza acestui tip de asigurare, 6 au fost achitate ca urmare a producerii unor…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment