Ce pași trebuie să urmezi ca să te simți confortabil în dormitorul tău

Multe persoane afirmă cu tărie că sufrageria este cea mai importantă încăpere din casa noastră, deoarece este locul unde ne relaxăm după o zi plină la locul de muncă și unde ne primim oaspeții cum se cuvine. Camera de zi trebuie să fie aranjată frumos, curată, aerisită. Dar dormitorul? Cum ar trebui să fie? Este la fel de important precum camera de zi, poate chiar mai mult. El reprezintă locul de refugiu după o zi sau o săptămână grea. De aceea, vă vom prezenta în cele ce urmează câțiva pași de urmat pentru a vă simți cât mai confortabil în dormitorul vostru.

Culorile pereților

Poate că de multe ori avem senzația că o nuanță a unei culori vii ar putea însenina încăperea, însă ați putea da greș cu o culoare stridentă. De ce? Pentru că o culoare ca verde sau roșu ar putea provoca oboseală, ceea ce nu ne dorim. Desigur, nici nu trebuie să trecem în extrema cealaltă și să folosim negru sau gri. Dormitorul este pentru odihnă. Trebuie să aveți mare grijă atunci când alegeți vopseaua. În plus, mai poate fi vorba și despre un model pictat pe perete sau un tapet. Din nou, atenție! Nimic nu trebuie să iasă prea mult în evidență. Un tapet simplu sau o floare pictată pe perete ar fi de ajuns ca să dați un plus de armonie camerei voastre.

 Mobila din cameră

Dacă am ales culorile, să trecem la pasul următor și anume alegerea mobilei pentru cameră! Bineînțeles că mobila trebuie să se asorteze cu nuanța pereților, dar nu întotdeauna trebuie să coincidă cu aceasta pentru a nu vedea aceeași culoare peste tot în încăperea în care ne odihnim. Mai trebuie să luăm în calcul încă un aspect: spațiul disponibil pentru mobilă. În primul rând, trebuie să ne gândim la mărimea dormitorului. În funcție de asta, alegem spațiul pe care vrem să-l folosim pentru pat și pentru mobilă. În al doilea rând, alegeți dacă în dormitor va exista și un birou. Nu este bine să încărcăm locul de dormit cu prea multă mobilă, însă dacă nu aveți prea mult spațiu în casă va trebuie să alegeți această variantă. De asemenea, pe lângă clasicul șifonier existent în aproape toate dormitoarele (asta dacă nu aveți un dressing), mai există câteva elemente ce nu ar trebui să lipsească: noptierele, comoda, rafturi pentru rame foto și alte decorațiuni.

 Salteaua pentru pat

Patul este elementul de bază în dormitorul nostru și de aceea trebuie să alegem cu atenție modelul și culoarea acestuia. Dar oare nu este important și altceva atunci când vine vorba de pat? Să ne gândim la categoria saltele pat (Saltele Previ). Desigur că patul nu își poate îndeplini funcțiile fără saltea. Astfel, salteaua trebuie aleasă cu mare grijă. Poate nu sunteți experți în alegerea unei saltele, însă există firme producătoare care vă pot ajuta cu sfaturi. Nu uitați că salteaua trebuie aleasă și în funcție de nevoile voastre și de recomandările medicului.  Așa că nu uitați să precizați asta înainte de a vi se recomanda o saltea. Mai mult decât atât, dacă aveți un buget în care trebuie să vă încadrați, există nenumărate saltele care se află în promoție.

Așadar, vă dorim spor la cumpărături!

One Thought to “Ce pași trebuie să urmezi ca să te simți confortabil în dormitorul tău”

  1. Anonim

    Nici nu se poate calcula (este infinitezimal) cît de inteligentă este persoana de la saltele care a redactat întrebarea dacă se pune birou în dormitor!

Leave a Comment