Ce numere de înmatriculare vor sălăjenii

„HAR”, „DAR”, dar şi „YAD” se numără printre combinaţiile „de efect” solicitate de sălăjeni atunci când vine vorba de alegerea plăcuţelor de înmatriculare. După cum a explicat Sorin Ţârle, inspector principal în cadrul Direcţiei Regim de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) Sălaj, printre combinaţiile mai ciudate, solicitate cel mai des de proprietarii de autoturisme din judeţ, se numără cele două „HAR” şi „DAR”, iar rareori este cerută şi combinaţia „YAD”. „Probabil, pentru ei, aceste combinaţii de litere au anumite semnificaţii”, a menţionat Sorin Ţîrle. În schimb, printre preferinţele sălăjenilor se numără combinaţiile de litere care indică numele sau prenumele proprietarului. „În prezent, combinaţii precum ADI, ADY, DAN şi POP nu mai sunt disponibile. Au fost printre cele mai solicitate”, a adăugat reprezentantul DRPCIV Sălaj.

Potrivit lui Sorin Ţîrle, deşi anii anteriori au fost şi sălăjeni care au solicitat combinaţii precum BOY, KKO, COY, CUI, GAI, WCO, JEG, CUR sau SEX, acestea sunt intezise în prezent.
Cum combinaţiile CUR, SEX sau COY, au fost blocate, fiind considerate obscene, cele precum BOY, JEG ori GAI, au fost incluse în dicţionarul combinaţiilor blocate în urma deselor refuzuri din partea celor care solicită numere de înmatriculare. De asemenea, mai există încă o categorie a combinaţiilor restricţionate, după cum a explicat Ţîrle. Este vorba de cele folosite de diferite instituţii, cum ar fi POL (Poliţia Română), DEP (Camera Deputaţilor), SNT (Senat), SRI (Serviciul Român de Informaţii), sau GUV (Guvernul României). „Nu se eliberează numere care încep cu litera I sau O, deoarece ele pot fi confundate cu 1 şi 0. Sunt interzise şi combinaţiile 000 şi III pentru a nu se crea confuzii”, a completat reprezentantul DRPCIV Sălaj.

Combinaţiile alese de calculator, refuzate rar
Cei care solicită un număr preferenţial plătesc o taxă de 85 de lei, însă există şi varianta ca numărul să fie ales de calculator, iar în acest caz taxa este de 40 de lei. „În cazul în care numărul de înmatriculare este ales de calculator, nu se poate interveni în alegerea combinaţiei de litere. Au fost situaţii în care proprietarul autoturismului nu a fost mulţumit de combinaţie. Nu era ciudată, ci pur şi simplu nu a fost pe placul lui. De pildă, calculatorul a ales LCD, iar acesta a spus că nu poate avea un astfel de număr la maşină pentru este tip de televizor”, a mai spus Sorin Ţârle.
De asemenea, au mai existat situaţii în care proprietarii de autoturisme, după ce şi-au ales combinaţia, la scurt timp, au solicitat alt număr de înmatriculare, motivele fiind din cele mai diverse. Un astfel de caz, care a fost reţinut de angajaţii Serviciului de Înmatriculări Sălaj, stârnind zâmbetul acestora, a fost cel al unui tânăr. Acesta, la înmatricularea maşinii, a solicitat o anumită combinaţie, însă la scurt timp a revenit la ghişeu pentru a cere o nouă combinaţie, pe simplul motiv că s-a despărţit de prietenă.
„Primul număr de înmatriculare a fost ales de el, însă după puţină vreme a venit să solicite un număr nou pentru că s-a despărţit de prietena. Ulterior, numărul îi amintea de fosta prietenă, aşa că a decis să-l schimbe”, a povestit Sorin Ţîrle. Potrivit acestuia, angajaţii DRPCIV Sălaj se confruntă cu astfel de situaţii destul de rar, circa zece cazuri într-un an.

 

 

 

Alte articole

One Thought to “Ce numere de înmatriculare vor sălăjenii”

  1. Anonim

    foarte „tare” stirea…. bestiala

Leave a Comment