Ce investiții face Primăria Zalău în 2014

Primăria Zalău a aprobat pentru anul 2014 investiții de zeci de milioane de lei pentru modernizarea instituțiilor subordonate sau pentru lucrări noi în oraș. Cea mai importantă investiție de anul acesta este montarea de centrale termice pe gaz la unitățile de învățământ din municipiu, după ce s-a decis renunțarea la sistemul centralizat de termoficare al Uzinei Electrice. Investiția în centralele pe gaz se ridică la 10,2 milioane de lei. Din această sumă, șapte milioane de lei sunt din capitalul social al Uzinei Electrice, iar restul din bugetul local. La Poliția Locală va fi achiziționat un autoturism în valoare de 32.000 de lei și patru calculatoare, cu 4.000 de lei bucata. Pentru eliminarea infiltrațiilor de apă în subsolul Centrului de transfuzie sanguină s-au aprobat lucrări de 326.000 de lei. Acoperirea a două terenuri de tenis, amenajarea de vestiare și a unei parcări pentru terenurile de tenis de la Sala Sporturilor costă 1,8 milioane de lei. Tot în bugetul pe anul 2014 s-a aprobat o investiție de un milion de lei pentru achiziționarea și racordarea la utilități a 55 de unități locative de tip container care vor fi amplasate pe strada Spicului. Aceste 55 de containere sunt destinate persoanelor cu o situație materială precară, fiind luată în calcul și mutarea pe strada Spicului a locatarilor din blocul C3 din Dumbrava II.
În această primăvară va fi finalizată și parcarea de autobuze din Brădet, vizavi de Hanul Drumeților. Parcarea are o capacitate de cinci locuri și a costat 478.000 de lei. Tot la capitolul mijloace de transport în comun, Consiliul Local a aprobat achiziționarea a cinci autobuze noi. Suma destinată acestei investiții este de 350.000 de lei. Modernizarea toaletei publice de la Piața Astralis costă 135.000 de lei. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Primăria a alocat 200.000 de lei, bani ce vor fi cheltuiți pentru achiziționarea de noi instalații de iluminat festiv și montarea acestora.
Dotările IT din Primăria Zalău costă anul acesta 300.000 de lei. Vor fi achiziționate 44 de calculatoare, un laptop, copiatoare, imprimante și licențe pentru diferite programe. Direcția de Administrare a Domeniului Public va cumpăra cu 130.000 de lei șase automate pentru eliberat tichete de parcare și o autoutilitară de 56.000 de lei.

One Thought to “Ce investiții face Primăria Zalău în 2014”

Leave a Comment