Ce este iubirea de sine şi cum îţi schimbă viaţa pentru totdeauna?

Mai multe persoane se confruntă cu stimă de sine. Acest lucru este cauzat de mediul toxic care ne înconjoară, precum şi de mediul virtual. Social media şi televiziunea ne-au determinat să avem o imagine eronată faţă de lume, dar şi faţă de noi înşine. Aşadar, mai multe persoane se luptă zilnic cu anxietatea şi depresia din cauza faptului că nu se iubesc îndeajuns. În acest articol îţi vom prezenta mai multe informaţii despre ce înseamnă iubirea de sine şi cum acest sentiment ne poate schimba în totalitate viaţa.

În primul rând, iubirea de sine este o stare de apreciere de sine, care ne susţine forţa fizică, psihologică şi spirituală. De altfel, iubirea de sine reprezintă şi respectul faţă de propria fericire şi bunăstare. Astfel, persoanele care se iubesc au grijă de nevoile proprii şi nu îşi sacrifică liniştea pentru a face pe plac celor din jur. De cele mai multe ori iubirea de sine înseamnă să nu te mulţumeşti cu mult mai puţin decât ai putea merită.

Acest concept are semnificaţii diferite pentru fiecare persoană, datorită faptului că fiecare individ are propriul mod de a se îngriji. Înainte de a începe să descoperi această latură a ta trebuie să înţelegi ce înseamnă iubirea de sine pentru tine.

Cum se definește iubirea de sine?

Pentru început, iubirea de sine înseamnă:

          Să îţi vorbeşti şi să comunici cu ceilalţi din jur cu dragoste

          Să îţi prioritizezi nevoile

          Să îţi oferi o pauză de fiecare dată când ai nevoie (citeste mai multe despre acest subiect aici)

          Să nu te critici

          Să ai încredere în tine

          Să fii sincer cu tine

          Să fii drăguţ cu tine

          Să îţi stabileşti anumite limite

          Să te ierţi de fiecare dată când greşeşti faţă de tine însuți

Pentru multe persoane iubirea de sine este o modalitate de îngrijire a psihicului. Aşadar, în cazul în care doreşti să practici iubirea de sine trebuie să te uiţi la nevoie de bază ale corpului tău:

          Să iei pauze şi să te misiţi

          Să iei o pauză de la telefon şi să te reconectezi cu cei din jurul tău

          Să mănânci sănătos

Modalităţi de a practică iubirea de sine:

Devino mai atent! Persoanele care se iubesc cu adevărat ştiu ceea ce îşi doresc, gândesc şi simt.

Ia decizii pe baza a ceea ce ai nevoie decât a ceea ce îţi doreşti! Trebuie să rămâi concentrat asupra lucrurilor de care ai nevoie cu adevărat. În acest mod te vei îndepărta de tiparele automate de comportament care îţi cauzează probleme şi care îţi diminuează iubirea de sine.

Îngrijirea corpului! Cu siguranţă te vei iubi mult mai mult în momentul în care vei avea grijă de nevoile tale de bază. Oamenii care se iubesc au grijă de corpul lor şi îi oferă o nutriţie sănătoasă, exerciţii fizice moderate, un program de somn adecvat, intimitate, precum şi interacţiuni sociale care sunt sănătoase.

Însuşeşte-ţi mai multe obiceiuri sănătoase! Vei începe cu adevărat să te iubeşti în momentul în care reflecţi asupra activităţilor tale zilnice. Încearcă să faci lucruri noi pentru că ţii la tine, nu pentru că aşa trebuie!