Ce ar trebui sa faca un program de contabilitate gratuit?

In foarte multe firme, programul de contabilitate reuseste sa ajute la economii serioase de bani si de timp. Multi refuza sa achizitioneze un software pentru contabilitate considerand ca este foarte costisitor si inutil pentru o firma mica. Ceea ce nu stiu este ca exista programe gratuite de contabilitate (gratis regnskabsprogram), care pot fi folosite fara restrictii de catre firmele mici si care se transforma in programe platite doar in momentul in care cifra de afaceri creste si numarul de documente emise si primite de firma ajunge la un anumit volum.

Cand este de preferat un program de contabilitate gratuit?

Cel mai bun program de contabilitate este cel care se potriveste cel mai bine nevoilor utilizatorului. Astfel, momentul in care este bine sa se opteze pentru un program gratuit este cel in care nevoile nu sunt foarte mari. Firmele care se afla la inceput, nu au foarte multe stocuri sau nu au foarte multi angajati se pot bucura din plin de programele de contabilitate care nu solicita bani.

Ce ar trebui sa faca un program de contabilitate gratuit?

Exista cateva lucruri pe care oricine trebuie sa le urmareasca atunci cand cauta un program gratuit de contabilitate:

 • Sa asigure o utilizare cat mai simpla, in asa fel incat oricare dintre contabilii firmei sau cei responsabili de partea financiara sa il poata folosi;
 • Sa asigure o sortare cat mai corecta a datelor, in functie de o serie de filtre. In momentul in care numarul facturilor si al documentelor creste foarte mult, cautarea unui document poate sa fie un adevarat stres. O filtrare corecta este esentiala la un program de contabilitate.
 • Sa permita introducerea documentelor de contabilitate primara;
 • Sa inregistreze principalele produse ale companiei. In felul acesta se poate economisi suficient de mult timp atunci cand se creaza o factura recurenta;
 • Sa poata realiza incasari sau plati in avans, sa poata elibera facturi si sa permita introducerea tuturor documentelor de contabilitate primara.

Pe langa aceste functionalitati, un program de contabilitate care nu solicita nicio investitie trebuie sa fie sigur. Este adevarat ca este destul de mult de cerut de la un serviciu care nu costa, insa este la fel de adevarat ca documentele unei firme au o importanta colosala pentru dezvoltarea acesteia. Din acest motiv, trebuie sa fie pastrate intr-un loc cat mai sigur. O varianta de back-up in cloud poate sa fie una dintre cele mai bune solutii oferite de un program de contabilitate gratuit. Daca nu exista o astfel de varianta, este bine sa fie luata in considerare plata pentru un back-up in cloud.

Unde pot fi gasite programele gratuite de contabilitate?

Aproape peste tot. Exista zeci de programe care ofera gratuitate celor care genereaza putine documente sau cateva saptamani de test. Optand pentru o varianta gratuita, oricine poate sa se asigure ca programul este cel pe care il doreste si ca il poate folosi pe tot parcursul vietii firmei.

 

One Thought to “Ce ar trebui sa faca un program de contabilitate gratuit?”

 1. NU exista program de contabilitate gratuit !!!

  NIMIC NU E GRATIS !!!!
  si mai exista un aspect, demn de luat in seama: le pui gratis la o firma straina, de care tu nu sti nimic, toate datele „personale” ale firmei tale, ale cleintilor tai, ale furnizorilor tai, ale angajatilor, adica totul ! de ce? de fraier !
  esti prost si zgarcit !
  sunt softuri mici, special adaptate pentru firme mici, la preturi de nimic ! 100 – 1000 euro ! ce te mai coasta, este actualizarea lui, dar si asta te poate costa cat un abonament de telefonie !
  in marea lor majoritate, asa este gandit softul, in cat sa te faca sa-l cumperi pana la urma, platind si perioada gratis ! ajungi dependent de el si o sa platesti cat e nevoie , numa sa nu te duci sa cauti alt soft,

Leave a Comment