Cazuri de corupție, evaziune fiscală și spălare de bani descoperite de procurorii sălăjeni. Mai multe persoane au fost trimise în judecată

Datele Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj arată că în cursul anului 2022 au fost soluţionate 12 cauze în care au fost vizate infracțiuni de corupție. În ceea ce priveşte finalitatea judiciară, din cele 12 cauze soluţionate, în cinci dintre acestea s-a dispus trimiterea în judecată (un rechizitoriu şi patru acorduri de recunoaştere a vinovăţiei), comparativ cu anul 2021, când s-a dispus trimiterea în judecată într-un număr de patru dosare.

În anul 2022, s-a dispus trimiterea în judecată pentru infracţiuni de corupţie a șase inculpaţi, cu 50 la sută mai mult faţă de anul 2021, când s-a dispus trimiterea în judecată a patru inculpaţi. La capitolul evaziune fiscală, pe parcursul anului trecut au fost soluționate 22 de cauze comparativ cu anul anterior, când au fost soluţionate 31 de cauze, cu 29 la sută mai puţine. A fost sesizată instanţa în șase cauze, cu 33 la sută mai puţine faţă de anul 2021 când au fost finalizate prin trimitere în judecată nouă cauze. În anul 2022 au fost trimişi în judecată zece inculpați, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, comparativ cu 11 inculpaţi în anul 2021. Într-una dintre cauze, prejudiciul a fost achitat în integralitate. Într-o altă cauză, s-a dispus clasarea în condiţiile în Legii 55/2021, autorul faptei de evaziune fiscală achitând în integralitate prejudiciul cauzat bugetului de stat, majorat cu 20 la sută şi accesoriile aferente. Măsurile asiguratorii aplicate numai în cele șase cauze în care a fost sesizată instanţa a fost de peste 4,5 milioane de lei. Tot anul trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au soluționat opt cauze având ca obiect infracţiuni de contrabandă, cu 20 la sută mai puţine decât în anul precedent, când s-au soluţionat zece astfel de cauze. De asemenea, în 2022, procurorii sălăjeni au soluţionat trei cauze având ca obiect infracţiuni de spălare a banilor, cu 25 la sută mai puţine faţă de anul 2021, când au fost soluţionate patru astfel de cauze.

2 Thoughts to “Cazuri de corupție, evaziune fiscală și spălare de bani descoperite de procurorii sălăjeni. Mai multe persoane au fost trimise în judecată”

  1. […] Datele Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj arată că în cursul anului 2022 au fost soluţionate 12 cauze în care au fost vizate infracțiuni de corupție. În ceea ce priveşte finalitatea judiciară, din cele 12 cauze soluţionate, în cinci dintre acestea s-a dispus trimiterea în judecată (un rechizitoriu şi patru acorduri de recunoaştere a vinovăţiei), comparativ cu anul 2021, când s-a dispus trimiterea în judecată într-un număr de patru dosare. În anul 2022, s-a dispus trimiterea în judecată pentru infracţiuni de corupţie a șase inculpaţi, cu 50 la sută mai… Citeste mai mult […]

  2. Coco

    Dar cazul grădini botanice a fost rezolvat…??? Nimic.! Praf în ochii nevoiașilor..!!

Leave a Comment