„Sălaj – Frumusețe, Tradiție, Poveste” : frumusețile Sălajului – în expoziție la Castelul Károlyi din Carei

Castelul Károlyi din Carei a găzduit la finalul săptămânii trecute deschiderea expoziției de fotografie „Sălaj– Frumusețe, Tradiție, Poveste”- ediția a V-a, 2022. În cadrul evenimentului au luat cuvântul Bikfalvi Zsolt – vicepreședinte al Fotoclubului „Vasile Vénig László” Carei, Daniel Săuca – manager al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Daniel Stejeran – managerul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Țara Silvaniei” și Adela Rusu – vicepreședinte al Varadinum Foto Club din Oradea, dar și profesorul și artistul fotograf Mirel Matyas.

Expoziția a adus în prim plan 50 de fotografii, ce reprezintă o sinteză a creațiilor realizate în cadrul celei de a V-a ediții a Taberei de Fotografie „Sălaj – Frumusețe, Tradiție, Poveste” 2022, desfășurată în județul Sălaj, în perioada 20-27 mai 2022.

Zece artiști fotografi: Buket Özatay – Cipru, Nino Mghebrishvili – Georgia, Adela Rusu -România, Borislav Milovanovic – Serbia, Michael Strapec – Irlanda, Zoran Stojiljkovic – Serbia, Vladimir Jovanovski -Macedonia, Bikfalvi Zsolt – Romînia), Ovi D. Pop – România, Sârb Vasile – România, au vizitat și fotografiat o parte din cele mai reprezentative zone ale județului Sălaj surprinzând în imaginile lor tradiții, port popular, elemente de etnografie, biserici de lemn dar și peisaje. Tabăra de Fotografie ”Sălaj – Frumusețe, Tradiție, Poveste” a fost organizată de CCAJ Sălaj și Varadinum Foto Club din Oradea, în parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Țara Silvaniei”, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, Centrul de Cercetări Biologice – Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău. Expoziția poate fi vizitată conform programului de vizitare a Castelului Károlyi. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și Fotoclublului „Vasile Vénig László” din Carei.

sursa foto: facebook Adela Rusu

One Thought to “„Sălaj – Frumusețe, Tradiție, Poveste” : frumusețile Sălajului – în expoziție la Castelul Károlyi din Carei”

  1. […] Castelul Károlyi din Carei a găzduit la finalul săptămânii trecute deschiderea expoziției de fotografie „Sălaj– Frumusețe, Tradiție, Poveste”- ediția a V-a, 2022. Citeste mai mult […]

Leave a Comment