Cât ne va costa energia electrică

Guvernul a adoptat în ședința de vineri Ordonanța de Urgență pentru stabilirea mecanismelor de achiziție a energiei, prin care vor fi reglementate prețurile pe care le vor plăti românii, dar și firmele. Prețurile pentru populație vor fi plafonate în funcție de consum, în trei trepte valorice.

„Vom menține prețul la energie electrică pentru consumatorii casnici de 0,68 lei pentru cei care consumă până în 100 kW, 0,8 lei pentru cei care consumă între 100 și 255 kW. Vom menține prețul de 1 leu pentru IMM-uri și, noutatea care apare prin introducerea acestui mecanism şi, desigur, modificările care se vor face în Parlament la Ordonanţa 119, vom asigura un preț pentru marii consumatori de 1,3 lei.  De asemenea, consumatorii casnici care consumă peste 255 kW vor beneficia de același preț de 1,3 lei, cu specificația că – diferit față de prevederile anterioare – cei care consumă peste 255 kW vor plăti primii 255 kW la valoare de 0,8 lei. Ca atare, în acest moment, prin această ordonanță vom asigura cadrul achiziției de energie electrică pentru a putea să ne protejăm populația și să asigurăm competitivitatea produselor românești”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

M. S.

2 Thoughts to “Cât ne va costa energia electrică”

  1. […] Guvernul a adoptat în ședința de vineri Ordonanța de Urgență pentru stabilirea mecanismelor de achiziție a energiei, prin care vor fi reglementate prețurile pe care le vor plăti românii, dar și firmele. Prețurile pentru populație vor fi plafonate în funcție de consum, în trei trepte valorice. „Vom menține prețul la energie electrică pentru consumatorii casnici de 0,68 lei pentru cei care consumă până în 100 kW, 0,8 lei pentru cei care consumă între 100 și 255 kW. Vom menține prețul de 1 leu pentru IMM-uri și, noutatea care apare prin… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Foarte bine că s-au plafonat prețurile dar statul trebuie și să supraimpoziteze supraprofitul multinaționalelor.

Leave a Comment