Care sunt etapele esenţiale în procesul de relocare a firmei

Principalul obiectiv al unui manager este acela de a-şi dezvolta business-ul, de a creşte afacerea. Dar acest lucru implică un număr mai mare de angajaţi, mai multe activităţi de desfăşurat şi, implicit, un spaţiu mai mare pentru că activitatea să poată fi realizată în condiţii optime.

Prin urmare, odată ce acest obiectiv este atins, urmează unul la fel de important: relocarea firmei într-un spaţiu nou, mai mare şi mai performant, poate chiar mutari nationale ale business-ului. Acest proces poate părea dificil şi anevoios de parcurs, însă nu ar trebui să descurajeze antreprenorii, mai ales dacă au ajuns în etapa în care au nevoie de un spaţiu mai mare.

Totuşi, pentru că acest proces să se poată desfăşura în cele mai bune condiţii, rapid şi eficient, fără a fi un motiv în plus de stres, managerii ar trebui să urmeze cei trei paşi esenţiali în relocarea firmei pe care cei de la MoveOut.ro îi considera a fi foarte utili:

1. Realizarea unui plan de mutare

Realizarea unui plan pe baza căruia să se desfăşoare întregul proces de relocare este una dintre etapele cele mai importante. În acest fel se pot planifica şi programă toate acţiunile, de la împachetare la etapa de transport mobila la nouă adresa. Totodată, pot fi evitate şi cazurile în care sunt rătăcite diferite bunuri sau obiecte, ori acte, mai ales dacă este vorba despre un birou.

În plus, astfel pot fi cunoscute toate etapele de toţi participanţii la această activitate, precum şi a termenelor limită pentru fiecare activitate.

2. Alegerea unei firme de mutări mobilier

Indiferent de specificul activităţii, vor exista multe obiecte şi piese de mobilier, mai mici sau mai mari, care vor trebui transportate la nouă locaţie. Prin urmare, contractarea unei firme de mutări mobilier este esenţială, iar majoritatea dintre aceste firme oferă chiar şi ambalajele necesare pentru împachetare.

Totodată, managerii ar trebui să fie foarte atenţi la firmele pe care le aleg, calitatea serviciilor şi profesionalismul şi experienţa personalului acestora sunt criterii care merită luate în calcul la cercetarea de piaţă pe care o fac înainte de a se hotăra. De asemenea şi recomandările altor clienţi care au mai colaborat cu aceasta sunt la fel de importante, acestea putând oferi multe detalii despre modul în care are loc mutarea.

3. Planificarea curăţeniei pentru birou

Deşi mutarea în noul birou sau spaţiu reprezintă un motiv de bucurie şi entuziasm, nu trebuie scăpat din vedere nici vechiul spaţiu, care ar trebui lăsat în condiţii bune şi curat. De aceea, pentru realizarea acestei curăţenii, managerii apelează, în general, la serviciile unor persoane calificate.

Din fericire, multe dintre firmele care se ocupă cu mutarea de mobilă au şi acest serviciu în portofoliu.
Astfel, contractarea unei astfel de firme îi va scuti de multă bătaie de cap şi de o nouă cercetare în ceea ce priveşte alegerea unei alte firme pentru curăţenie.

Pont! O decizie importantă pe care trebuie să o ia managerii este legată de momentul oportun în care să aibă loc relocarea. Din acest punct de vedere, ar trebui să ţină cont de perioadele în care cei mai mulţi dintre oameni şi dintre proprii angajaţi se afla în concediu, perioada care ar trebui evitată.