Când Zalăul geme sub nămeți, asistații social stau la căldurică

Ninsorile abundente din ultimele zile au dat mari bătăi de cap cetățenilor din municipiu. Dacă șoferii au putut circula în condiții cât de cât umane pe bulevard și pe străzile principale din municipiu, nu același lucru poate fi afirmat și în cazul pietonilor sau bicicliștilor.

Zăpada, de cele mai multe ori amestecată cu apă, în straturi de până la 30 de centimetri a fost neatinsă, luni și marți, pe toate trotuarele și în dreptul rigolelor de pe cele mai multe străzi din Zalău. Accesul în stațiile de autobuz a fost un adevărat calvar și mulți dintre zălăuani au fost nevoiți să pornească de acasă, către locurile de muncă, având o pereche de ghete de rezervă, prin genți. Desigur, lucrătorii de la Citadin, cei de toate zilele, care fac orice și oricât, au fost la datorie, însă în mod evident vina pentru această situație nu poate fi pusă sub nicio formă exclusiv în spatele lor.

Chiar și 24 de ore din 24 dacă s-ar fi aflat pe străzi, nu poți pretinde ca, cei câteva zeci de angajați să fie omniprezenți pe toate străzile din Zalău la curățat zăpada și degajat zonele pietonale. Situația ar fi fost, însă, mai puțin gravă, dacă asistații noștri, sănătoși tun și plini de energie, ar fi fost scoși la puțină mișcare, mai ales acum în această situație pe care o putem numi deosebită. Nimeni nu a văzut vreun asistat social la muncă în aceste zile, dintre cei apți, firește, obligați să muncească măcar atunci când este nevoie.

Miercuri, 19 decembrie, ora 8.30 Zalău- centru

I-am întrebat pe reprezentanții Primăriei, mai precis Direcția de Asistență Socială, câți asistați social apți de muncă avem, cei care puteau fi scoși la activități măcar pentru două-trei ore în aceste zile. Până la închiderea ediției însă, nu am primit acest răspuns care ar fi trebuit să conțină un număr și câteva rânduri atașate, cu eventualele locuri în care să presupunem că asistații au efectuat munca pentru deszăpezirea zonelor pietonale, măcar a celor principale.

Anul trecut, numărul acestora era de aproximativ 60 însă, așa cum bănuiți, aproape fiecare era lovit pe neașteptate de câte o afecțiune (tensiune, indigestii, sciatică, amețeli, palpitații etc.) atunci când reprezentanții Primăriei le băteau la uși. Dintre ei, doar câțiva puteau fi văzuți pe străzi sau în parcuri. De această dată, când condițiile meteo au declanșat această situație deosebită în Zalău, nimeni nu a văzut pe… nimeni, în afară de cei câțiva angajați de la Citadin care au făcut atât cât a fost omenește posibil.

Planul de acțiuni sau lucrări pentru repartizarea orelor de muncă stabilite beneficiarilor de ajutor social în perioada decembrie – februarie cuprinde, în mod normal, acțiuni de curățat zăpada sau gheața de pe aleile din parcuri și din locurile de joacă pentru copii, curățarea rigolelor, măturatul aleilor, golirea zilnică a coșurilor de gunoi și depozitarea resturilor menajere în locurile special amenajate, menținerea curățeniei în piețele agroalimentare și la intrările și ieșirile din municipiu, activități de curățenie și îngrijire în cadrul Stadionului Municipal Zalău, activități de întreținere și igienizare în cadrul Ocolului Silvic “Stejarul” Zalău, activități de curățenie și îngrijire a spațiilor din interiorul și exteriorul CSU și a Cantinei de Ajutor Social. În condiții deosebite, așa cum sunt cele din aceste zile, desigur, activitatea acestora poate fi adaptată nevoilor stringente din municipiu.

Așteptăm, în continuare, comunicatul municipalității și vom reveni cu date concrete, în cazul în care vom primi un răspuns lămuritor.

Până atunci, fiecare se descurcă cum poate și nu uitați, banii voștri ajung și de această dată în buzunarele asistaților, ale celor care nu merită acest lucru, cei care nu au nici cel mai mic motiv în afară de lene să nu iasă măcar o dată pe an la muncă.

 

 

7 Thoughts to “Când Zalăul geme sub nămeți, asistații social stau la căldurică”

 1. Anonim

  sa multumim PSD-ului !!!!!

 2. Gelu

  Daca inspectorii de la ”asistenta sociala”nu sant in stare sa-i scoata la munca pe asistati, ar trebui ca D-l Primar sa-i scoata la munca pe inspectori, ca data viitoare sigur vor reusi sa-i scoata pe asistati din barlog.
  SI AR MAI TREBUI CA IN ASEMENEA CAZURI FIECARE DIRECTOR DE INSTITUTIE PUBLICA SA LE PUNA IN MANA SUBORDONATILOR DE SEX MASCULIN O LOPATA MACAR PENTRU 1/2 ORA CA ALTFEL ARATA ORASUL.(VALABIL SI PENTRU FIRMELE PRIVATE )

  1. SIMINIUC IULIAN

   BRAVOOOOOOO

 3. SIMINIUC IULIAN

  lui Gelu

 4. Sase sase

  Problema este generala. Asistatii social, rudele, pristenii lor, sunt electoratul PSD care nu trebuie deranjat. Printre ei si un procent important de infractori mai mari sau mai marunti.

 5. Yo

  De ce nu se scot jandarmii la deszapezire?
  Pentru ce iau salariile alea babane ?

Leave a Comment