Campanie de vaccinare a câinilor din Pustă Vale

Prefectul judeţului, Filonaş Chiş, s-a întâlnit marţi, 20 noiembrie, cu primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, ocazie cu care a fost stabilită metodologia de lucru pentru campania de vaccinare antirabică a câinilor comunitari şi a celor din gospodăriile din Pustă Vale. Edilul de sub Măgura a declarat că va întreprinde toate demersurile pentru o bună desfăşurare a acestei campanii, implicând în acest proces şi reprezentanţii rromilor, care vor disemina informaţii cu privire la beneficiile vaccinului antirabic. „Estimăm că în Pustă Vale există în jur de 200 de câini comunitari şi cu stăpâni, toţi aceştia urmând să fie vaccinaţi săptămâna viitoare”, a precizat Ţurcaş.

Printre celelalte subiecte abordate în cadrul întâlnirii de lucru s-au numărat pregătirea utilajelor şi a materialelor pentru deszăpezire, stocul de combustibil necesar pentru încălzirea instituţiilor, programul „Laptele şi cornul”, pregătirea alegerilor parlamentare din punct de vedere tehnic, precum şi campania umanitară iniţiată de Prefectura Sălaj, „Din suflet pentru sălăjeni”.

Tot marţi, reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a deplasat pe drumul comunal 110 E, Plopiş-Făgetu, împreună cu primarul comunei Plopiş, şi au stabilit că „reabilitarea şi modernizarea acestui drum este o prioritate pentru atragerea de fonduri destinate pentru dezvoltarea durabilă a zonelor ruale”.

Alte articole

Leave a Comment