Campanie de deratizare şi dezinsecţie la Şimleu Silvaniei

La Şimleu Silvaniei a început, încă de luni, acţiunea de dezinsecţie şi deratizare. În acest sens, autorităţile locale au încheiat un contract cu o firmă de specialitate, ale cărei echipe vor interveni nu doar pe domeniul public şi în instituţiile din subordinea Primăriei – şcoli, grădiniţe şi Spitalul Orăşenesc, ci şi în gospodăriile individuale şi în subsolurile blocurilor, dacă locatarii o vor cere.
Primarul şimleuan Septimiu Ţurcaş ne-a declarat că în fiecare an au avut loc demersuri similare, însă nu s-a reuşit stârpirea ţânţarilor. „Tocmai de aceea, pentru campania din 2014 am încheiat un contract cu o firmă mai puternică, dotată cu aparatură modernă, care va igieniza toate străzile din oraş, malul Crasnei, precum şi parcurile”, susţine edilul de sub Măgura.
Dacă în anii anteriori nu s-au făcut intervenţii la subsolurile blocurilor din oraş, de această dată, autorităţile ţin să aducă la cunoştinţa asociaţiilor de locatari că acţiuni de deratizare şi dezinsecţie pot fi executate la cerere şi pentru un tarif modic. „Un subsol igienizat costă 10,3 lei plus TVA, adică mai puţin de un leu de familie. Vorbim despre un preţ foarte accesibil, prin urmare sper ca numărul asociaţiilor de locatari care vor decide să-şi cureţe subsolurile să fie cât mai mare”, a mai spus Septimiu Ţurcaş.
Potrivit acestuia, campania derulată în acest an va presupune mai multe intervenţii şi va acoperi circa 60-70 de hectare. Cheltuielile întregii acţiuni ce vizează domeniul public, unităţile de învăţământ şi Spitalul au fost evaluate la 5.000 de euro.

Leave a Comment