Campania Un plus de siguranta vine cu concursuri

Campania Un plus de siguranta vine cu concursuriInspectoratul de Politie al Judetului Salaj a lansat, la inceputul lunii noiembrie, campania Un plus de siguranta, care are drept scop prevenirea furturilor din locuinte. Prin obiectivele propuse, politistii salajeni vor urmari, pe tot parcursul lunii, informarea cetatenilor din municipiul Zalau, Jibou si Simleu Silvaniei, cu privire la modalitatile de protejare a proprietatii proprii. Totodata, in cadrul acestei actiuni se pregateste si un concurs cu premii.

Comisarul Raluca Ficut, din cadrul Biroului de Prevenire a Ordinii Publice, a declarat ieri, in cadrul unei conferinta de presa, ca in cadrul acestei actiuni, desfasurata in fiecare judet din tara, lucratorii din cadrul IPJ Salaj vor prezenta locuitorilor o serie de solutii practice oferite de specialistii in tehnica de securitate. Printre actiunile propuse se numara distribuirea de materiale informativ-preventive catre asociatiile de proprietari si informarea cetatenilor cu privire la masurile cu caracter preventiv ce trebuie adoptate pentru protejarea locuintelor. Vom actiona in municipiul Zalau, pe bulevardul Mihai Viteazul, in orasele Jibou si Simleu Silvaniei, cu precadere in zonele identificate cu risc din punct de vedere al pericolului infractiunilor de furt din locuinte, a afirmat comisarul Ficut.

Potrivit acesteia, initiatorii acestei campanii, respectiv Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate, propun grupului tinta un concurs. Asociatiile de proprietari pot participa la acesta prin completarea unui formular dispo-nibil pe site-urile partenerilor (www.arts.org.ro,www.politiaromana.ro/prevenire). Premiul se va acorda, prin tragere la sorti, la finalul campaniei, in luna decembrie si consta in oferirea unei solutii de securitate pentru imobilul castigator. Data limita de trimitere a acestor formulare este 30 noiembrie 2010, iar raspunsurile se vor trimite pe adresa Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii Bucuresti, a declarat Raluca Ficut.

Campania se va derula pe tot parcursul lunii noiembrie, urmand ca la data de 10 decembrie sa fie intocmit un raport cu evaluarea finala a activitatilor. La nivel national, au fost incluse in aceasta campanie aproximativ 12.000 de imobile.

Alte articole

Leave a Comment