Camătă în toată regula și în Sălaj. Împrumuturi cu dobândă de 600 la sută

O sălăjeancă a împrumutat bani de la o instituție financiară nebancară, iar dobânzile aplicate au fost de peste 600 la sută pe an, a anunțat astăzi un oficial al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Sălaj în cadrul ședinței de Dialog Social, ședință lunară la care participă reprezentanți ai instituțiilor statului și ai mediului privat.

Cazul, considerat șocant, a ajuns în instanță, potrivit comisarului în protecția consumatorului Geanina Totos. Și persoana care a solicitat creditul a greșit pentru a că a solicitat un împrumut chiar dacă aproximativ 70 la sută din venitul său lunar se îndrepta către plata altor împrumuturi contractate. Cu toate acestea, solicitarea femeii a fost aprobată de instituția financiară nebancară, iar dobânda anuală aplicată a fost de peste 600 la sută a mai spus în ședință comisarul Geanina Totos. Femeia a sesizat Protecția Consumatorului, iar cazul este pe rolul instanței de judecată. Autoritățile îndeamnă populația să evite încheierea unor contracte de împrumut în care clauzele nu sunt clare sau acolo unde există suspiciunea încălcării anumitor prevederi legale.

Fotografie cu caracter ilustrativ

2 Thoughts to “Camătă în toată regula și în Sălaj. Împrumuturi cu dobândă de 600 la sută”

  1. […] O sălăjeancă a împrumutat bani de la o instituție financiară nebancară, iar dobânzile aplicate au fost de peste 600 la sută pe an, a anunțat astăzi un oficial al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Sălaj în cadrul ședinței de Dialog Social, ședință lunară la care participă reprezentanți ai instituțiilor statului și ai mediului privat. Cazul, considerat șocant, a ajuns în instanță, potrivit comisarului în protecția consumatorului Geanina Totos. Și persoana care a solicitat creditul a greșit pentru a că a solicitat un împrumut chiar dacă aproximativ 70 la sută din venitul… Citeste mai mult […]

  2. Revoltat

    Da, asa s-a intamplat mereu de-a lungul vremii: nu numai institutiile financiare nebacare(dar ele in special) , ci si bancile duc o politica absolut de imprumut revoltatoare! De ce nu se intreprinde nimic in sensul acesta stie Dumnezeu, ca numai El mai e in stare sa ghiceasca resorturile acestei politici dezastruoase nu numai pt. cetateni, dar si pt. economie in general! Pe Isarescu il doare-n basca, pe reprezentantii „nostri” din Parlament -asemenea. Singura solutie ar fi sa facem o greva generala si sa nu ne mai imprumutam! Doar ca a nu ne imprumuta in zilele astea ne este aproape im-po-si-bil!!

Leave a Comment