Călugărul franciscan Böjte Csaba, prezent la Șimleu pentru a promova caritatea, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

Fondatorul Fundației „Sfântul Francisc” din Deva, care se ocupă de mii de copii marginalizați, călugărul franciscan Böjte Csaba, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace pentru anul 2022.

Böjte Csaba este cunoscut drept salvatorul copiilor din Transilvania, asta ca urmare a nenumăratelor acțiuni caritabile pe care le organizează și le dedică sprijinirii micuților defavorizați. Călugărul este apreciat și datorită nenumăratelor acțiuni de promovare a păcii și toleranței. Recent, Böjte Csaba a fost prezent în orașul Șimleu Silvaniei unde a oficiat o slujbă religioasă la biserica romano-catolică din localitate. Potrivit autorităților centrale, călugărul a ajutat de-a lungul anilor peste 6500 de copii marginalizați și a pus bazele a peste 60 de centre pentru sprijinirea tinerilor vulnerabili. Călugărul s-a născut în anul 1959 și este cunoscut pentru organizarea și implicarea în nenumărate acte de caritate, acțiuni care au venit în sprijinul acelor copii proveniți din medii vulnerabile.  Ca urmare a implicării sale în asemenea activități, călugărul a fost recompensat de Parlamentul European care l-a declarat „Cetățeanul European al anului 2011”.

A. Lungu

One Thought to “Călugărul franciscan Böjte Csaba, prezent la Șimleu pentru a promova caritatea, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace”

  1. […] Fondatorul Fundației „Sfântul Francisc” din Deva, care se ocupă de mii de copii marginalizați, călugărul franciscan Böjte Csaba, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace pentru anul 2022. Böjte Csaba este cunoscut drept salvatorul copiilor din Transilvania, asta ca urmare a nenumăratelor acțiuni caritabile pe care le organizează și le dedică sprijinirii micuților defavorizați. Călugărul este apreciat și datorită nenumăratelor acțiuni de promovare a păcii și toleranței. Recent, Böjte Csaba a fost prezent în orașul Șimleu Silvaniei unde a oficiat o slujbă religioasă la biserica romano-catolică din localitate.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment