Călătorii interzise în Italia pentru cei care nu se vaccinează anti-Covid

Toţi italienii care se vor vaccina anti-Covid vor fi înregistraţi şi vor avea permise care ar putea fi necesare pentru călătorii atât în ţară, cât şi peste hotare, conform Digi24.

Planul strategic pentru vaccinarea anti-Covid, care va fi prezentat miercuri în Parlament de către ministrul Sănătăţii Roberto Speranza, include şi o secţiune referitoare la permisul care le oferă italienilor posibilitatea de a călători dintr-o regiune în alta şi peste hotare, permis care se va elibera după vaccinare, potrivit Il Giornale.

Cine va primi vaccinul în Italia

Guvernul italian speră să se poată vaccina cât mai mulţi oameni, într-un timp foarte scurt, începând cu luna ianuarie. Operaţiunea ar putea fi începută cu vaccinul Pfizer – 3,4 milioane de doze pentru 1,7 milioane de persoane – care va ajunge în 300 de spitale şi azile de bătrâni.

Planul strategic prevede că primii vaccinaţi vor fi toţi lucrătorii din sistemul de sănătate, apoi angajaţii din azilurile de bătrâni. Campania va continua cu vaccinarea persoanelor de peste 80 de ani, apoi a celor peste 75 şi se va continua apoi cu grupele de vârstă din ce în ce mai mici.

În acelaşi timp, vor fi vaccinaţi şi tineri, care, însă, suferă de afecţiuni care îi fac vulnerabili în faţa virusului.

(C) www.bursa.ro

Alte articole

Leave a Comment