„Cafea” la robinetele zălăuanilor

Consumatorii din cartierul Dumbrava II au avut parte de un şoc luni dimineaţa, când au deschis robinetele şi au văzut culoarea mai mult decât dubioasă a apei. Îngrijoraţi, oamenii au sunat la dispeceratul Companiei de Apă. „Am lăsat să curgă apa la robinetul din bucătărie aproape o jumătate de oră şi tot murdară a venit. Are un miros de nămol. Am sunat la dispecerat şi mi-au transmis că vor trimite pe cineva să deschidă hidranţii pe strada Pietriş, ca să nu mai vină apa atât de murdară. Oare nu puteau să facă asta înainte de a redeschide reţeaua?”, ne-a declarat un locuitori din zonă.
Contactaţi, reprezentanţii distribuitorului ne-au dat asigurări că vina pentru situaţia creată nu aparţine operatorului şi susţin că problema a apărut din cauza vechimii conductelor. „Luni dimineaţa s-a produs o avarie la reţeaua de distribuţie a apei potabile, în Dumbrava II, furnizarea apei fiind sistată pentru o oră şi jumătate. La reluarea apei, s-a respectat îndeaproape procedura de spălare a conductelor la hidranţi”, ne-a declarat Eugen Pop, directorul sucursalei judeţene a Companiei. Cu alte cuvinte, conductele aflate pe domeniul public au fost spălate, apa fiind lăsată să se scurgă pe stradă, spre cea mai apropiată gură de canal.
În ceea ce priveşte culoarea cafenie a apei ce a curs la robinetele locuitorilor din Dumbrava II, Pop spune că aceasta a fost dată de conductele vechi şi degradate ce compun reţeaua interioară a blocului. „Reţelele interioare sunt vechi, de 30-40 de ani, astfel că la reluarea furnizării, apa antrenează rugina şi alte particule depuse pe interiorul ţevilor. Noi am insistat ca locatarii şi asociaţiile de proprietari să schimbe conductele, pentru a evita apariţia unor astfel de situaţii. Unii au înţeles, alţii, nu. Oricum, noi ne cerem scuze pentru situaţia creată”, a precizat directorul sucursalei.
El a explicat că în situaţii de acest fel, abonaţii trebuie să lase apa să curgă în gol pentru două-trei minute, după care ea poate fi consumată.

2 Thoughts to “„Cafea” la robinetele zălăuanilor”

  1. Anonim

    Vreau sa va spun ca am lasat apa la robinet sa curga mai mult de 2-3 minute ,chiar si dupa 2 ore apa era tulbure…Este trist si revoltator,la fel de revoltatoare este si explicatia autoritatilor.Este usor sa ma sfatuiesti sa las sa curga apa la robinet…contorul invartindu-se pe banii mei…TRIST!!!!

  2. Tăunu

    Adevărul e că şi pe vremea comuniştilor apa tot cam aşa era. Deosebirea e că acum e de zece ori mai scumpă. Cică s-a privatizat !

Leave a Comment