Ca să nu piardă clienţii fumători,şapte restaurante din Zalău îşi deschid terasele

Interzicerea fumatului în spaţiile publice închise i-a pus în încurcătură pe proprietarii localurilor din municipiu. Îngrijoraţi de faptul că îşi vor pierde clienţii fumători, aceştia se grăbesc să deschidă terasele, în ciuda vremii deloc prielnice.

Deşi sezonul începe la 1 mai, iar temperaturile de afară nu sunt tocmai prietenoase, agenţii economici se pregătesc să deschisă porţile teraselor. Dacă în alţi ani, clienţii îşi puteau savura cafeaua în aer liber abia din prima zi a lunii mai, de când cu Legea Antifumat, proprietarii de restaurante, pizzerii şi cluburi au făcut demersurile necesare pentru a-şi putea primi şi clienţii fumători. Până în prezent, la Primăria Zalău au fost depuse şapte solicitări ce vizează deschiderea teraselor situate pe domeniul public, adiacent unor spaţii comerciale. Semnatarii lor cer autorizaţie de funcţionare până în 30 septembrie.
Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, privind stabilirea impozitelor şi taxelor pentru 2016, a tarifelor şi chiriilor pentru administrarea bunurilor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului Zalău, pentru terasele cu caracter permanent, chiriaşul va achita 10 la sută din chiria stabilită pentru perioada în care terasa nu funcţionează, respectiv din 1 octombrie până în 1 mai. La cererea chiriaşului şi cu acordul proprietarului terenului, perioada de funcţionare a terasei se va putea extinde şi în afara intervalului 1 mai-30 septembrie, în condiţiile achitării, şi în această perioadă, a cuantumului chiriei intergrale, stabilite prin HCL.

Leave a Comment