Ca să ajungă la dializă, un zălăuan este dus cu roaba

Locuitorii din cartierul Ortelec, strada Lazuri, se confruntă de mulți ani cu o problemă majoră: drumul se află într-o stare deplorabilă, fiind practic necirculabil. Deși s-au făcut numeroase sesizări la primărie, până acum nu s-au luat măsuri concrete pentru a remedia situația. „Singura cale de ieșire din cartier este prin apă. Mașinile de salvare nu pot pătrunde, iar oamenii bolnavi sunt transportați cu roaba pentru a trece drumul”, a povestit un localnic. Printre cei afectați se numără și un bolnav dependent de dializă, care trebuie împins cu roaba pentru a ajunge la mașina ce vine după el. Toate drumurile din zonă au fost reabilitate, cu excepția acestuia, care rămâne într-o stare precară. În sezonul ploios și pe timpul iernii, situația devine dezastruoasă, copiii neputând traversa valea pentru a merge la școală. Locuitorii se simt abandonați și lipsiți de drepturi: „Este ca și cum nici nu am exista. Plătim impozite, dar nu avem condiții. Cerem măcar un drum accesibil, chiar dacă este doar pe o singură bandă, să nu mai fie prin apă”. Drumul este atât de îngust încât nu permite trecerea a două mașini simultan, iar cei care îndrăznesc să-l parcurgă o fac pe propria răspundere, riscându-și vehiculele. De-a lungul timpului, locuitorii au făcut numeroase cereri și au întocmit un tabel cu semnături, dar fără rezultat. „Tinerii au plecat din zonă din cauza condițiilor precare și a lipsei unui pod funcțional” au adăugat localnicii. Ortelec aparține de municipiul Zalău, dar locuitorii susțin că nu beneficiază de nicio renovare sau îmbunătățire a infrastructurii.

Contactată, conducerea Pimăriei Municipiului Zalău, ne precizează că are în implementare proiectul de reabilitare a DJ 191 C – străzile Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigradului și Cetății, proiect finanțat din fonduri europene. În cadrul acestui proiect de investiții, în perioada imediat următoare, constructorul va interveni cu lucrări de demolare a podului la intersecția străzii Cetății cu strada Lazuri, urmând să fie construit un pod nou, lărgit. Odată cu finalizarea lucrărilor la acest pod, Societatea Citadin va interveni cu lucrări de reconfigurare și amenajare a accesului și a străzii Lazuri. Lucrările sunt cuprinse în programul anual al operatorului Citadin, fiind necesară exproprierea unor terenuri pentru realizarea acestor investiții și asigurarea accesului cetățenilor la proprietăți.

Locuitorii din zonă așteaptă cu nerăbdare lucrările promise. Până atunci… tot cu roaba!

One Thought to “Ca să ajungă la dializă, un zălăuan este dus cu roaba”

  1. […] un bolnav dependent de dializă, care trebuie împins cu roaba pentru a… Articolul Ca să ajungă la dializă, un zălăuan este dus cu roaba apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment