Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități

Sub egida „Pot ce poţi şi tu, angajează-mă!”, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă marchează “Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități” prin organizarea la nivel național a unor evenimente care să asigure atât dialogul dintre factorii care pot contribui la ocuparea forței de muncă din rândul persoanelor cu dizabilități, cât și activități specifice bursei locurilor de muncă.
Acțiunile care se vor desfășura în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, direcțiile generale de asistență social și protecția copilului și organizații neguvernamentale ale persoanelor cu dizabilități își propun să asigure un dialog constructiv pentru integrarea socio-porfesională a persoanelor cu dizabilități.

Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale. Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4 la sută din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

ANOFM acordă subvenții pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat.
Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități va fi marcată şi în judeţul Sălaj, prin organizarea, de către AJOFM Sălaj, a Bursei locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi. Evenimentul va avea loc la parterul instituţiei, luni, 3 decembrie, de la ora 10. Agenții economici care doresc să participe la acest eveniment pot comunica locurile de muncă vacante la sediul instituţiei, pe fax la nr. 0372871075 sau e-mail: ajofm@sj.anofm.ro.

Alte articole

Leave a Comment