Bulevardul Mihai Viteazul se vrea astazi gata

Bulevardul Mihai Viteazul se vrea astazi gata Desi termenul limita pentru finalizarea lucrarilor de asfaltare a bulevardului Mihai Viteazul – de la iesirea din municipiu spre Satu-Mare si pana in zona Astralis – era data de 30 august 2009, lucrarile vor fi incheiate doar astazi. Potrivit reprezentantilor Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primariei Municipiului Zalau, un defect tehnic major la un utilaj folosit la asfaltare a intarziat cu doua saptamani reabilitarea unicului bulevard din Zalau.

De luni de zile, bulevardul Mihai Viteazul se afla in lucru. Portiunea de drum a bulevardului, aflata in planul de reabilitare a strazilor ce serpuiesc municipiul Zalau, respectiv de la iesirea din oras spre Satu-Mare si pana in zona Astralis, va fi finalizata astazi, anunta reprezenzantii DGADP Zalau. Am avut termen de finalizare a lucrarilor de asfaltare a bulevardului Mihai Viteazul data de 30 august, insa, din cauza unui defect major la freza de asfalt, acesta a fost depasit cu doua saptamani. Cu toate acestea, sper ca maine, daca nu apar alte probleme, sa incheiem lucrarile, ne-a declarat, ieri, Viorel Fagarasan, directorul DGADP Zalau. Tot el ne-a spus si suprafata de drum asupra careia s-au efectuat lucrari, si anume mai bine de 70 la suta din suprafata inclusa in planul de reabilitari de aproximativ 70.000 de metri patrati de asfalt. Din pacate nu am avut posibilitatea, din punct de vedere financiar, sa turnam un covor asfaltic pe intreaga portine inclusa in plan, astfel incat lucrarea s-a facut pe bucati. Si chiar daca puteam alege portiuni mai mari, am considerat ca unele suprafete de drum sunt viabile pentru cativa ani si nu le-am inclus in lucrari, a mentionat Fagarasan. Toate acestea, in conditiile in care, pana la aceasta data, pentru anul 2009, Primaria Municipiului Zalau a decontat DGADP-ului, pentru lucrarile de asfaltare si plombari de drumuri, suma de 2.283.487 de lei.

Lucrarile continua pe Gheorghe Lazar

Dupa finalizarea lucrarilor de reabilitare a bulevardului Mihai Viteazul urmeaza, incepand de luni, reparatii pe strada Gheorghe Lazar. Vom incepe de saptamana viitoare sa turnam covor asfaltic pe strada Gheorghe Lazar, respectiv pe portiunile de drum strada Tudor Vladimirescu – strada Lupului si strada Kossuth – strada Gheorghe Doja. Avem termen de finalizare a lucrarii data de 30 octombrie 2009, cand speram sa finalizam lucrarile, a precizat Fagarasan. Alte lucrari sunt in curs de finalizare, respectiv asfaltari de parcari in cartierul Bradet, in timp ce anumite sesizari ale cetatenilor au fost deja acoperite, asfaltandu-se trotuarul Pasaj-Valea Mitii, trotuarul de pe strada Gheorghe Doja si de pe strada Pietris, precum si asfaltari de parcari in cartierul Simion Barnutiu. Planul de asfaltari pentru anul 2010, se va stabili odata cu fundamentarea bugetului pe anul 2010, dar care sufera modificari, in functie de problemele care apar in oras, inclusiv coroborarea cu alte lucrari de investitii de infrastructura.

Leave a Comment