Bucură-te de șemineul îmbrăcat în veșmântul cu frumusețea nemuritoare a cărămizii

Un semineu lemne construit sau placat cu cărămidă nu se demodează niciodată, trece cu brio testul timpului și reușește să evolueze o dată cu noile tehnologii. Experimentează pe propria piele, senzații de neuitat și nopțile călduroase din vacanțele de iarnă de la munte, petrecute într-o cabană, pensiune sau hotel, la gura focului tradițional pe lemne, îmbrăcat în veșmântul cu frumusețea nemuritoare a cărămizii!

 

Fiecare astfel de model, disponibil și în gama profesioniștilor cu peste 20 de ani de muncă investiți în comercializarea și montajul profesional al tuturor tipurilor alternative de dispozitive termice de la PEFOC, beneficiază de o sumedenie de particularități și avantaje de luat în considerare atunci când ne dorim o soluție de încălzire rustică sau clasică, pentru căminul sau casa noastră de vacanță.

 

Utilizarea cărămizii în construcția de soluții de încălzire neconvențională a fost dintotdeauna o variantă ideală. Acest tip de șemineu se potrivește perfect cu cele mai întâlnite stiluri arhitecturale din casele românilor: rustic, clasic și chiar modern. Este interesant de știut că, pe lângă arhicunoscuta cărămidă, șemineele pot fi construite și din alte tipuri de materiale care fac parte din noua generație de sisteme de lucru, cum ar fi: silicatul de calciu, vermiculita, sau silcaheat – materiale care se potrivesc perfect cu învelișul din cărămidă, oferindu-i în același timp un plus de stil și personalitate.

 

Prima categorie este reprezentată de șemineele construite în întregime din cărămidă sau cel puțin, în care predomină acest material atât de simplu, dar extrem de eficient din punct de vedere funcțional și estetic.

 

Din aceasta categorie fac parte modelele clasice cu randament termic sporit, tradiționale sau cu note rustice, cărora le putem găsi un loc perfect în casele de vacanță sau în cabanele de la munte în care privești cum arde focul liniștit prin usa soba. Așadar, ai la dispoziție o alternativă la simpla și uneori, insuficienta sobă pe lemne, dar și o soluție care se potrivește de minune în livingurile amenajate clasic, spre modern. În aceeași categorie vom regăsi și modernele tipuri de șemineu îmbrăcate cu cărămidă decorativă albă, neagră, crem sau gri, cu suport TV sau consolă media, dispuse pe colț, având un design avangardist, putând fi amplasate practic oriunde: în dormitor, în sufragerie sau chiar la mansardă.

 

Următoarea categorie se referă la șemineele cu elemente sau porțiuni din cărămidă. În cazul acestora, chiar dacă sunt construite în proporție mai mare din materiale specializate precum plăcile de silicat, vermiculita la interior, la exterior pot fi configurate porțiuni sau elemente decorative sau structurale secundare, în care s-a folosit cărămida așezată longitudinal sau lateral, ceea ce plusează la capitolul design, sincronizat perfect vizual cu arhitectura sau stilul de amenajare al locuinței, reușind să îmbine fericit modernismul cu notele tradiționale.

 

La ultima categorie din aceast scurt voiaj în universul termicelor de calitate superioară marca PEFOC, ne vom opri la șemineele cu perete background din cărămidă. Amplasate strategic în fața sau în laterala unui perete îmbrăcat în cărămidă, creează o ambianță vizuală perfectă, urmărind combinațiile de design și stilul decorativ al camerelor unde sunt amplasate. Acestea se adresează în mod deosebit, fanilor stilului contemporan și a combinațiilor cu liniile rustice sau vintage pe care le oferă cărămida, plasată în contrast cu elementele moderne.

 

Sub sloganul „Noi facem tot, tu pui pe foc!”, accesând site-ul pefoc.ro vei găsi răspunsuri la toate întrebările tale, consultanță gratuită și servicii profesionale de montaj pentru noul tău șemineu. Catalogul este marcat frecvent cu promoții și campanii speciale la majoritatea soluțiilor termice: focare premium, șeminee clasice pe lemne sau pe gaz, șeminee electrice, variante economice de termosemineu peleti, sobe rustice sau moderne, coșuri de fum și multe alte accesorii – toate într-un singur loc și la un singur click distanță.