Baie în stil mediteranean: 6 secrete de amenajare

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/g51F6-WYzyU

 

Există foarte multe stiluri de amenajare a băilor, însă de departe cel mediteranean rămâne o sursă deosebită de inspirație. Stilul mediteranean aduce în discuție nenumărate elemente distinctive, așa că îți prezentăm în cele ce urmează câteva secrete de amenajare pe care le poți pune în aplicare. 

Ai grijă la zona cădiței de duș 

Zona destinată igienei trebui să fie cât mai elegantă și cu bun gust, așa că poți opta pentru o cădiță de duș care să nu ocupe foarte mult loc. Este foarte ușor acum să îți amenajezi o baie în stil mediteranean, mai ales că în ziua de azi îți poți comanda o cădiță de duș online, la fel ca și toate celelalte obiecte de utilare.

 

Ia în calcul o amenajare care să îți permită să utilizezi spațiul într-un mod cât mai echilibrat. Alege o cădiță și o cabină de duș de dimensiuni potrivite, astfel încât să beneficiezi de loc pentru igiena personală, dar și pentru a te putea folosi de spațiul băii tale într-un mod eficient. 

Alege mobilier de baie minimalist

Stilul mediteranean pune accent pe simplitate și pe bun gust, așa că poți opta pentru elemente de mobilier minimalist sau scandinav. În general, se preferă elementele de mobilier în nuanțe deschise, cum ar fi albul, bejul sau nuanțele pastel. 

Mobilierul trebuie să urmeze o dispunere echilibrată, pe unul dintre pereții băii, pentru a crea un culoar de trecere eficient. De asemenea, ia în calcul faptul că mobilierul specific stilului mediteranean nu este de mari dimensiuni, raportat la înălțime, așa că alege corpuri de mici dimensiuni, decorate simplist.

Amenajează pardoseala cu piatră naturală

Stilul mediteranean reprezintă o combinație de elemente naturale, așa că pardoselile din piatră naturală reprezintă o alegere deosebit de bună. Alege marmura, granitul sau travertinul, de preferat în variante lucioase, pentru a oferi băii tale un aspect special și pentru a putea curăța cu ușurință suprafețele. 

Piatra naturală este și un substrat pe care îl poți amenaja de-a lungul timpului fără grija că acesta s-ar putea demoda. Piatra naturală reprezintă un element pe care îl vei putea utiliza în orice amenajare, pentru că și stilul clasic beneficiază de aportul estetic adus de piatră naturală, la fel și stilul elegant, scandinav sau rustic. 

Folosește o culoare potrivită pentru pereți

Stilul mediteranean preferă nuanțele deschise și culorile cât mai diafane, care te fac să te gândești la relaxare și la mare. Alege, așadar, nuanțe de albastru deschis, verde sau gri, dacă optezi pentru o paletă rece de culori sau optează pentru galben, bej sau roz pal, dacă vrei o amenajare călduroasă. 

 

Este important ca spațiul băii să fie cât mai simplist și fără accente puternice de culoare. De aceea, dacă alegi piatră naturală sau placaj ceramic pentru placarea pereților, ar trebui să iei în calcul doar nuanțele deschise. 

Folosește corpuri de iluminat cât mai elegante

Pentru a pune în evidență frumusețea unei amenajări în stil mediteranean este necesar să folosești și o lumină potrivită. Alege corpuri de iluminat simple, cum ar fi candelabrele de mici dimensiuni, aplicele și lustrele și optează pentru o lumină caldă și strălucitoare care să „deschidă“ întreg spațiul. 

Optează pentru oglinzi de baie

Pentru a crea impresia unui spațiu cât mai amplu și luminos poți folosi diferite tipuri de oglinzi. Acestea pot fi utilizate ca atare sau înrămate, folosind elemente elegante de încadrare. 

 

Amenajarea unei băi în stil mediteranean poate fi o soluție perfectă pentru diferite tipuri de spații, indiferent de mărimea sau dispunerea lor constructivă. Alege întotdeauna elemente de bun gust, simple și în culori cât mai deschise, astfel încât baia ta să capete accentele mediteraneene pe care le dorești.