Bagajul pentru vacanța de iarnă la munte. Ce trebuie să iei cu tine?

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/5867BKGyCu4

Te ocupi de organizarea unei vacanțe de iarnă la munte? Din fericire, ai numeroase opțiuni turistice, astfel încât să te bucuri de sărbători. Dacă ai planificat un concediu, trebuie să-ți organizezi bagajul în mod eficient, ca să nu-ți lipsească nimic.

 Iată ce trebuie să iei cu tine în vacanța care urmează, pentru un sejur pe cinste!

Haine călduroase și comode

Bagajul pentru vacanța de iarnă trebuie să includă cele mai călduroase și comode articole vestimentare din garderobă. Ca să nu dai greș, alege hainele în funcție de numărul de zile pe care le petreci la munte și de activitățile de care o să te bucuri.

În bagaj poți să pui șosete groase, pijamale pufoase, pantaloni, geci și modele de pulovere pentru femei. Tototdată, nu uita că straturile de haine sunt perfecte pentru o vacanță la munte. Poți să îmbraci un tricou, pe deasupra o bluză mai subțire și apoi un pulover și o geacă. Alege pantaloni călduroși și nu uita de fulare sau eșarfe, care țin de cald.

Încălțăminte potrivită

Nicio ținută nu este completă fără încălțăminte, așa că alege cu grijă și perechile pe care le porți în vacanță de iarnă la munte. Îți trebuie modele comode și de calitate, mai ales că iarna ai nevoie de confort și de siguranță.

Ar fi bine să lași deoparte tenișii din pânză și să-ți îndrepți atenția către încălțămintea potrivită, de iarnă. De exemplu, cizmele îmblănite reprezintă varianta optimă. Verifică dacă au talpă plată și groasă, care împiedică alunecarea. La fel de potriviți sunt și bocancii, dar și ghetele călduroase, căptușite cu blană naturală sau sintetică.

Accesorii pentru protecția capului

Pe lângă haine și încălțăminte, accesoriile au un rol esențial când pregătești bagajul pentru munte. Unele dintre cele mai importante sunt accesorii care îți protejează capul, așa că include în rucsac căciuli groase și căptușite sau pălării moderne, din materiale groase.

La fel de potrivite sunt și căștile din blană, care îți acoperă în totalitate urechile. Protejează-ți extremitățile și adaugă în bagaj mănuși din lână.

Echipament sportiv

Vacanța este momentul ideal pentru relaxare. Totuși, dacă iei în calcul și pârtia, nu uita acasă echipamentul sportiv. Salopetele călduroase, încălțămintea care susține glezna și căciula sunt articole esențiale.

În ceea ce privește accesoriile, mizează pe cotiere, genunchiere, ochelari de protecție și cremă cu factor de protecție solară. Chiar dacă mergi la munte, razele UV îți pot afecta pielea.

Cosmetice hidratante

Abia aștepți vacanța la munte? Ia cu tine și produsele tale preferate de îngrijire! Pe lângă gel de duș, șampon sau deodorant, sunt utile cosmeticele hidratante, care hrănesc pielea în profunzime.

Pentru că vorbim despre sezonul rece, merită să cumperi creme hidratante pentru față, care împiedică uscarea și crăparea pielii. Untul de corp și balsamul de buze sunt la fel de recomandate, fiindcă protejează pielea de frig și vânt.

Medicamente utile

Ar fi bine să nu mergi iarna la munte fără o trusă de medicamente. Poți să suferi de migrene sau dureri care îți pot ruina vacanța, așa că adaugă în trusa personală și câteva analgezice, pastile pentru dureri de stomac sau diferiți plasturi utili.

Gadgeturi

Cu siguranță, îți dorești cele mai frumoase fotografii din vacanța la munte. Din acest motiv, la aparatura electronică nu trebuie să renunți. Deși ai telefon, poți opta pentru un aparat de fotografiat, care te ajută să imortalizezi cele mai cool peisaje. Asigură-te și că toate dispozitivele sunt încărcate, înainte să pleci.

Fiindcă aștepți cu nerăbdare vacanța de sărbători, ține cont de sfaturile noastre și compune un bagaj din care să nu lipsească nimic.

 

One Thought to “Bagajul pentru vacanța de iarnă la munte. Ce trebuie să iei cu tine?”

  1. […] Sursa foto: https://unsplash.com/photos/5867BKGyCu4 Te ocupi de organizarea unei vacanțe de iarnă la munte? Din fericire, ai numeroase opțiuni turistice, astfel încât să te bucuri de sărbători. Dacă ai planificat un concediu, trebuie să-ți organizezi bagajul în mod eficient, ca să nu-ți lipsească nimic.  Iată ce trebuie să iei cu tine în vacanța care urmează, pentru un sejur pe cinste! Haine călduroase și comode Bagajul pentru vacanța de iarnă trebuie să includă cele mai călduroase și comode articole vestimentare din garderobă. Ca să nu dai greș,  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.