Azi se alege constructorul pentru reabilitarea dispensarului din Creaca

Autoritatile locale din comuna Creaca desfasoara, astazi, licitatia pentru desemnarea constructorului care va reabilita cladirea dispensarului din centrul de comuna. Primarul Ioan Terec ne-a declarat ca, de indata ce se va sti firma constructoare, vor fi demarate lucrarile. In prima faza, dorim sa schimbam acoperisul si sa inlocuim tamplaria de lemn cu termopan. Apoi, daca vremea ne va permite, vom schimba sistemul de incalzire. Vrem sa instalam o centrala pe lemne, care sa asigure incalzirea corespunzatoare a incaperilor a declarat primarul. De asemenea, va fi schimbata pardoseala si vor fi revizuite racordurile la retelele de utilitati.

Potrivit sursei citate, chiar daca imobilul va fi prins intr-un adevarat santier, dispensarul va putea functiona in paralel, dat fiind ca lucrarile vor fi programate astfel incat activitatea medicala sa nu fie perturbata.

Pentru aceasta investitie, administratia locala a obtinut o finantare de 100.000 de la Guvern. Vom face un contract cadru, care sa ne permita sa derulam lucrari de cati bani avem. Cand vom mai gasi alte fonduri, vom continua lucrarile, a declarat edilul.

In primavara acestui an, Primaria Creaca a primit o cerere din partea medicului de familie ca spatiul sa ii fie vandut la pretul pietei, dar decizia alesilor locali a fost de a reabilita imobilul si de a-l pastra, lasand, totusi, cabinetul de medicina de familie sa functioneze aici.

Tot in primavara, acelasi spatiu era avut in vedere de autoritatile locale pentru amenajarea unui centru unde copiii sa poata desfasura actavitati extracurriculare sau, pur si simplu, sa stea cat timp parintii sunt la lucru, dar ulterior s-a renuntat la aceasta idee.

Cladirea are o suparafata de 261 de metri patrati si se afla in centrul de comuna, nu departe de sediul Primariei.

Leave a Comment