Averile conducătorilor sălăjeni nu au crescut în ultimul an

 

În fiecare an, în momentul de debut al verii, toţi aleşii locali sau judeţeni îşi publică declaraţiile de avere, astfel încât orice locuitor, cetăţean al localităţii în care alesul conduce, să poată vedea cum stă „şeful” lui la capitolul venituri şi averi. În unele cazuri, declaraţiile de avere au rămas neschimbate, în alte acesteau au suferit modificări, însă în aceste cazuri, Agenţia Naţională de Integritate sau alte foruri competente au datoria să efectueze investigaţii şi, după caz, să ia măsurile care se impun.

Averile celor mai grei oameni din judeţ, sunt puse, sub formă de declaraţii, la dispoziţia oricărei persoane interesate, chiar de către aleşii despre care vorbim. Astfel, Prefectul judeţului, Ionel Ciunt, deţine, conform ultimei declaraţii de avere, un teren intravilan şi o casă în comuna Crişeni, construită în urmă cu zece ani. Tot în acea perioadă, Ionel Ciunt şi soţia sa au cumpărat o casă în localitatea Beregsău, judeţul Timiş, contractând un credit în valoare de 100.000 de lei. De asemenea, conform aceleiaşi declaraţii, familia Ciunt este proprietara unui apartament în suprafaţă de 77 de metri pătraţi, situat în Zalău. Prefectul conduce un autoturism marca Audi, an de fabricaţie 2001 şi nu are bani în conturi. Nu sunt diferenţe semnificative între declaraţiile de avere dintre 2014 şi 2015. Ionel Ciunt are un venit lunar de aproximativ 5.000 lei.

Potrivit declaraţiei de avere de anul trecut, primarul zălăuan Radu Căpîlnaşiu deţine 250 de metri pătraţi de teren în Zalău (aferenţi casei în care locuieşte), 2,34 de hectare de teren agricol în Acâş, judeţul Satu Mare, 8.902 de metri pătraţi de teren în Hida, moşteniţi de soţia acestuia în cotă parte (50 la sută) cu sora ei, dar şi cu cei 7.400 de metri pătraţi de teren de la Pria. Edilul zălăuan deţine o casă în Zalău, în care locuieşte, mai are în proprietate un autoturism Suzuki Jimny şi o rulotă. Venitul lunar al primarului zălăuan este de aproximativ 3.000 de lei.

În ceea ce-l priveşte pe preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, acesta nu are diferenţe semnificative între declaraţia de avere din 2014 şi cea din 2015. Preşedintele CJ Sălaj deţine împreună cu soţia un teren de 975 metri pătraţi în Zalău, dobândit în 1993, un teren de 15.000 mp în Panic, dobândit în 2002-2003, şi un teren de 5.000 metri pătraţi în localitatea Sacadat, judeţul Bihor, dobândit în 2003 prin donaţie. Acesta mai deţine o casă de 300 metri pătraţi în Zalău dobândită în 1995, şi un autoturism Dacia 1100, an de fabricaţie 1970 primită prin donaţie. La capitolul venituri, acesta încasează aproximativ 72.000 de lei anual reprezentând indemnizaţia de la Consiliul Judeţean, şi 1.000 de lei lunar, de la Asociaţia RDI BH Someş Tisa.

 

2 Thoughts to “Averile conducătorilor sălăjeni nu au crescut în ultimul an”

  1. Anonim

    hai sa cerem cheia succesului fostului tanar suprefect BAICAN LUCIAN care a avut o crestere fulminanta in ultimii 3-4 ani, oare de la pamanturi i se trage??

  2. Anonim

    un aliniat din cand in cand ar fi cu siguranta de ajutor ochiului si cititului…

Leave a Comment