Avaria majoră la rețeaua de furnizare a energiei electrice a ocolit Sălajul

O problemă de sistem a produs ieri o afectare a furnizării cu energie electrică fără precedent în ultimii 30 de ani. Reprezentanții Transelectrica au declarat că au fost probleme pe interconexiunea cu sistemul european.

Potrivit unui comunicat de presă, vineri, la ora 15.05, s-a produs un incident la nivelul rețelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanșarea mai multor echipamente din rețelele electrice de transport atât din România, cât și din alte țări. La nivelul României a fost afectată zona de nord-vest a țării – județele Alba, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj și Sibiu.

Rețeaua Electrică de Transport din România a fost readusă la condițiile normale de funcționare în jurul orei 16.00, toți consumatorii afectați fiind realimentați în jurul orei 16.45.

„Cauzele și condițiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate și identificate la nivelul Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa–ENTSO-E”, a transmis Transelectrica.

Din fericire, județul Sălaj nu a fost afectat de avaria majoră. S-au înregistrat doar scurte căderi de tensiune, ce au afectat pentru câteva momente furnizarea de internet și cablu TV.

M. S.

8 Thoughts to “Avaria majoră la rețeaua de furnizare a energiei electrice a ocolit Sălajul”

 1. Anonim

  Cum adică nu a afectat Sălajul? Alo? Păi atunci cum mașina noastră de spălat cânta pe fluctuații de tensiune la programul de stoarcere? Cum s-a activat alarma de la casă care, din nou, cânta pe fluctuații, cum a intrat centrala în avarie și necesită schimbare plăcii electronice? Ba da, Sălajul a fost foarte afectat.

 2. Anonim

  Ar face bine în mama lor să bage și Sălajul pe lostă, că avem filmare cum o avut cuptorul joc de lumină înăuntru și s-a ars. Se lasă cu procese grele pentru ei. Cuptor Miele de 50 de milioane, cumpărat prin munca noastră grea, distrus de fluctuați de curent neanunțate. Bine că am avut UPS la centrală, că de nu, era nasol. Toți ăștia cu filmări în Sălaj, hai să le facem publice.

 3. Anonim

  La mine la firma erau pornite toate utilajele si calculatoarele, nu s-a intamplat nimic. Doar a cazut netu vreo 10 minute.

 4. jianu

  Cacat, cum naiba a ocolit ca sa intrerup de cel putin 10-15 ori!!!!

 5. Obs.

  Fara centrale electrice in zonele mari consumatoare si distantele „electrice” foarte mari fata de sursele de la care importam,determina pierderea stabilitatii dinamice a sistemului electroenergetic in situatia unui soc de putere electrica provocat de un mare consumator sau generator ori un scurtcircuit nedeconectat.Responsabili pentru astfel de avarii sunt beizadelele si fufele care „administeaza” Transelectrica, care au distrus resursa umana din companie.Simplu un sistem instabil se prabuseste la un dezechilibru major.Asta sa intamplat!

 6. Anonim

  In afara de 2-3 palpairi nu a fost nimic. In celelalte judete am inteles ca nu a fost curent vreo cateva ore. Am avut noroc.

 7. Anonim

  Palpările respective au însemnat fluctuații între 140 și 250 de volți pe UPS. Am simțit că filează lumină, și după instant sună UPS-urile prin casă într-o veselie. A intrat tot în avarie ce funcționa la acel moment (mă refer la circuite de protecție, doamne ajută, au meritat toți banii). Dacă unele persoane au avut doar luminile aprinse este normal că nu s-a întâmplat nimic, dar unde un cuptor sau utilaj mergea, sau unde o centrală termică funcționa în acel moment (în sensul că pornise să încălzească) s-au dus fie sursele de alimentare în pl cu satelitu, fie plăcile electronice. Cei din Sălaj trebuie despăgubiți și ei.

Leave a Comment