Avantajele utilizării unui flex față de alte scule electrice

Flexul sau polizorul unghiular este un instrument a cărui utilizare este recomandată atât pentru sarcini de bricolaj în propria locuință, cât și pentru aplicații profesionale. Polizorul unghiular este o sculă electrică foarte versatilă și are multe avantaje față de alte unelte.

 

Este alcătuit dintr-un mecanism care rotește un ax la rotații mari, de care este atașat un disc.

 

De ce să folosiți un flex?

 

Există o mare varietate de polizoare unghiulare pe piață, la diverse prețuri și de o calitate diversă. Persoanele care se apropie de un flex pentru prima dată sunt probabil surprinși de aspectul său compact și de cantitatea de operațiuni pe care o poate efectua.

 

Un polizor unghiular este folosit pentru tăierea, lustruirea sau șlefuirea multor materiale, indiferent dacă este vorba de lemn, piatră, ciment sau metale. Astfel, discurile pe care le încorporează pot fi utilizate în scopuri foarte diferite. Discul ales este elementul fundamental în funcție de munca ce trebuie făcută. Astfel, există polizoare cu diferite dimensiuni de disc:

– Mini polizoarele: cele cu dimensiunea redusă a discului lor, între 115 și 125 mm. Pentru începători pot reprezenta alegerea ideală, deoarece sunt cele mai ușor de manevrat, cântărind puțin. Sunt indicate pentru tăierea tuburilor sau tijelor metalice sau a lucrărilor de decapare a lemnului sau metalelor, în principal, puterea lor maximă fiind de 800W.

 

Flexurile : au discuri de dimensiuni mult mai mari, de aproximativ 230 mm. Sunt mai grele și mai greu de manevrat, dar sunt și mult mai puternice și vă permit să lucrați cu suprafețe mai mari sau mai puternice. Puterea lor poate ajunge la 2.600W.

 

În plus, principalele utilizări ale polizorului unghiular pot fi împărțite în:

 

– Tăiere: Cea mai obișnuită utilizare, atât acasă, cât și în scop profesional. Polizorul unghiular poate tăia multe materiale și o poate face foarte precis. Popularitatea sa se datorează în principal acestei aplicații.

 

– Curățarea suprafețelor: Polizorul unghiular este, de asemenea, utilizat pentru curățarea și lustruirea suprafețelor, mai ales atunci când vine vorba de suprafețe metalice.

 

– Șlefuire: Aceasta se poate face pe o mare varietate de suprafețe, precum piatră, cărămidă, ceramică, metal, granit și lemn.

 

Precauții la utilizarea polizorului unghiular

 

Faptul că flexul este un instrument utilizat pe scară largă și sigur nu implică faptul că nu este necesar să luați măsuri de precauție atunci când îl utilizați, mai ales prima dată. Multe accidente la utilizarea acestui instrument sunt cauzate de un exces de încredere și de lipsa de informații din partea utilizatorului.

 

Înainte de a folosi polizorul unghiular, trebuie să achiziționați ochelari care vă protejează ochii de fragmente desprinse accidental la tăiere sau șlefuire, precum și mănuși de lucru. În plus, discurile trebuie să aibă protecție.

 

Există accidente care apar deoarece accesoriul sau instrumentul ales nu sunt potrivite pentru operațiunea care trebuie efectuată. Când cumpărați polizor unghiular, ar trebui să ascultați întotdeauna sfatul profesioniștilor.

 

Cablul unui flex nu trebuie utilizat dacă este deteriorat, în stare proastă, precum și discurile. De asemenea, nu loviți niciodată instrumentul dacă nu funcționează corect și nu apăsați puternic pe lamă dacă nu se potrivește.

 

În cazul utilizărilor profesionale, compania trebuie să instruiască în prealabil operatorul înainte de a utiliza utilajul. În aplicațiile interne, utilizatorul trebuie să aleagă polizorul unghiular potrivit pentru sarcina sa și să obțină toate detaliile.

 

 

Lucruri de luat în considerare la alegerea polizorului unghiular:

 

La achiziționarea unui flex, pentru a face achiziția corectă și pentru ca acest instrument versatil să îndeplinească obiectivele dorite, trebuie luați în considerare mai mulți factori. Experții evidențiază puterea, greutatea, bateriile, prețul și schimbarea accesoriilor ca elemente cruciale.

 

Când vine vorba de putere, polizoarele cu cea mai mare putere de rotire sunt cele mai eficiente și permit tăieri pe mai multe tipuri de suprafețe. Cu toate acestea, ele sunt și mai dificil de manevrat, astfel încât nu sunt de obicei cele mai bune pentru începători.

 

Polizoarele electrice sunt cele mai puternice instrumente comparativ cu cele fără fir, permițându-vă să lucrați pentru o perioadă mai lungă de timp fără întrerupere. Cu toate acestea, principalul avantaj al polizoarelor fără fir este că pot fi utilizate în locuri deschise și la altitudini mari.

 

În cele din urmă, este foarte recomandat să alegeți întotdeauna un flex la care accesoriile să poată fi ușor încorporate.

 

Având în vedere acești factori, alegerea polizorului unghiular pentru mai multe lucrări va fi probabil un succes.