Au început lucrările la drumul surpat pe Meseș

Așteptarea, dar și pericolul care pândea pe cel mai important drum din județ au ajuns, după aproape opt luni, la un firesc sfârșit. Drumul European 81 (DN 1F km 80+180 – 80+350, lângă Zalău) surpat iarna trecută pe o porțiune de câțiva metri, a intrat în reparații. Instituția Prefectului Sălaj a înființat, în luna februarie a acestui an, o comisie în urma problemelor survenite la o porțiune din drumul E 81 (DN1 F), la ieșirea din Zalău înspre județul Cluj. Comisia mixtă, constituită prin ordin al prefectului, pentru constatarea și evaluare pagubelor determinate de alunecările de teren produse pe sectorul de drum DN 1F km 80+180 – 80+350 s-a deplasat în teren în data de 26 februarie și a constatat că pe tronsonul de drum menționat s-au produs, în perioada 10-25 februarie 2018, alunecări de teren care au dus la surparea corpului drumului, fiind afectată și o bandă de circulație din partea carosabilă, existând posibilitatea producerii de accidente rutiere.

La verificarea efectuată în momentul declanșării acestei probleme grave, în teren erau montate balize și indicatoare de semnalizare a zonei afectate, în conformitate cu normele tehnice în vigoare, indicatoare care au rămas pe tot parcursul acestei perioade pe carosabil. Ulterior a fost întocmită documentația tehnică de execuție și au fost obținute toate aprobările, asigurându-se în același timp condiții de continuare a traficului pe această porțiune de drum, cu restricții pe o bandă, impuse conform normelor legale în vigoare. În urmă cu câteva zile a sosit și ordinul de începere a lucrărilor, așa cum ne-au transmis reprezentanții Instituției Prefectului Sălaj.

“A fost dat ordinul de începere a lucrărilor în urmă cu circa o săptămână. Se speră ca lucrarea să fie finalizată în acest an. Se realizează o fundaţie a drumului pe coloane, cu forare la mare adâncime, respectiv la 18 metri.“, se arată în comunicatul întocmit în baza informațiilor furnizate Instituţiei Prefectului de către directorul SDN Zalău, Ioan Chiş. Șeful subunității sălăjene a Compniei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ioan Chiș. ne-a comunicat, totodată, faptul că nu vor exista restricții suplimentare de circulație pe această suprafață de drum față de cele existente, măsuri ce au fost luate de către Poliția Rutieră încă de la declanșarea acestei situații.

 

 

Alte articole

2 Thoughts to “Au început lucrările la drumul surpat pe Meseș”

  1. Unde nu-i minte...

    Se harnicesc si astia acum cand da frigul, ca toata vara au fost in concedii.

  2. Cristian

    Incredibil ce eficienta a fost comisia aia. Cat de necesara era numirea unei comisii! Cum si-au dat ei seama imediat ca s-a surpat carosabilul si e periclitata circulatia. Specialisti, ce mai… Multumim, Prefectura, asteptam sa trimiteti super comisia asta sa mai constate ce nu merge bine in judet.

Leave a Comment