Municipiul Zalău – premiul II la Gala Regio 2018

Primăria municipiului Zalău a obținut, recent, premiul II la Gala Regio 2018.
„Accesarea fondurilor europene a fost considerată o oportunitate cu un mare potențial financiar ce trebuia valorificată la maxim și, deși ghidurile de finanțare nerambursabilă au apărut relativ târziu (iunie 2017), prin implicarea și seriozitatea echipei Primăriei municipiului Zalău, în special a Direcției tehnice, s-au depus, în decursul unui an, 26 de proiecte, în valoare de 282 milioane lei.
Acest efort colectiv, susținut, țintit, precum și valorificarea tuturor oportunităților, a fost recunoscut și la nivel regional, în cadrul Galei Regio 2018, unde municipiul Zalău a obținut două premii: Premiul II la Secțiunea cele mai multe contracte de finanțare semnate și un premiu la Secțiunea Mobilitate Urbană – Muncipii Reședință de Județ, concurând alături de 42 de orașe și municipii – reședință de județ din regiunea de nord – vest a țării.”, se arată în comunicatul remis presei de administrația locală zălăuană.
„Apreciez foarte buna colaborare a echipei de proiecte a Municipiului Zalău cu echipa ADR Nord – Vest, coordonată de prof. dr. univ. Marcel Ioan Boloș, un colectiv aplecat înspre nevoile orașelor și ale municipiilor din regiune.
Știm că implementarea proiectelor va fi o provocare, având în vedere capacitatea actuală a firmelor de a executa lucrări de anvergură, precum și lipsa forței de muncă de pe piața muncii, prin urmare ne vom strădui să fim foarte operativi în urmarea procedurilor, astfel încât timpul dintre semnarea contractelor de finanțare și contractele de atribuire a lucrărilor să fie cât mai scurt, pentru a fi siguri că vor fi ofertanți pentru executarea proiectelor municipiului Zalău.
De asemenea, ne-am propus ca, în noua sesiune de proiecte cu finanțare europeană, să depunem proiecte pentru regenerarea urbană a orașului și deschiderea de noi căi de circulație. Proiectele smart-city care vor face parte din portofoliu de proiecte a noii sesiuni, pentru a fi implementate cu succes, au nevoie de infrastructură rutieră și urbană moderne, conform standardelor urbane europene”, a declarat Teodor Balajel, viceprimarul municipiului Zalău.

 

 

Leave a Comment