Au crescut ajutoarele financiare acordate persoanelor cu handicap

Cea de-a doua majorare pe anul 2018 a prestaţiilor sociale de care beneficiază adulţii cu handicap (incluzând aici indemnizaţiile lunare) şi părinţii copiilor cu handicap, reglementată prin OUG nr. 60/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006, a intrat în vigoare duminică, 1 iulie. Mai exact, de la această dată, adultul cu handicap va beneficia de:

  • indemnizație lunară, indiferent de venituri: 350 lei, reprezentând 70 la sută din ISR, pentru adultul cu handicap grav (25 lei în plus); 265 lei, reprezentând 53 la sută din ISR, pentru adultul cu handicap accentuat (15 lei în plus).
  • buget personal complementar lunar, indiferent de venituri: 150 lei, reprezentând 30 la sută din ISR, pentru adultul cu handicap grav (25 lei în plus); 110 lei, reprezentând 22 la sută din ISR, pentru adultul cu handicap accentuat (10 lei în plus); 60 lei, reprezentând 12 la sută din ISR, pentru adultul cu handicap mediu (10 lei în plus).

În ceea ce priveşte părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap în baza unei măsuri de protecție specială, acesta beneficiază de la 1 iulie 2018 de prestații sociale, pe perioada în care îl are în îngrijire, supraveghere și întreținere, astfel: 300 lei, reprezentând 60 la sută din ISR, în cazul copilului cu handicap grav (50 lei în plus); 175 lei, reprezentând 35 la sută din ISR, în cazul copilului cu handicap accentuat (25 lei în plus); 60 lei, reprezentând 12 la sută din ISR, în cazul copilului cu handicap mediu (10 lei în plus).

În situația în care din calculul prestațiilor rezultă fracțiuni în bani, acestea se rotunjesc la un leu în favoarea beneficiarilor.

2 Thoughts to “Au crescut ajutoarele financiare acordate persoanelor cu handicap”

  1. Anonim

    PSD a făcut un lucru bun !

  2. Anonim

    Da foarte mare e marirea…50 de lei pe luna…si acopera diferenta de pret in urma inflatiei…cresterea asta nu acopera scutecele pe o saptamana la o persoana bolnva…si asta fara medicamente…

Leave a Comment