Asociația Jurnaliștilor din Sălaj susține protestul PressHub

În numele presei locale din România, jurnaliști și redacții grupate în comunitatea PressHub, protestăm ferm față de ultimele demersuri de la nivel guvernamental, menite să ascundă adevărata dimensiune a răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19 în România.

Încercarea de a ascunde răspândirea cazurilor pe județe și directivele adresate prefecților, de a nu informa presa, constituie încălcări grave ale libertății de exprimare.

Suntem de acord cu necesitatea unei informări corecte a populației, a combaterii fenomenului stirilor neconfirmate și al dezinformărilor, care, în situații de criză cum este cea de acum, provoacă reacții negative și panică. De aceea considerăm că o informare corectă, fără tentativa de a ascunde aspecte ale crizei, este absolut necesara.

Mass-media se manifestă ca un partener loial și bine intenționat al autorităților în campania de comunicare pe timp de criză. Tocmai de aceea, considerăm că nu se justifică asemenea decizii de ascundere a realității și de cenzură din partea Guvernului, care provoacă neîncredere și în ultima instanță, reacții de panică în rândul populației. Dorim să ajutăm, suntem determinați să fim în primul rând al efortului conjugat pentru a gestiona criza și de aceea cerem să fim respectati și să nu fim mințiți.

redacția Ziarul de Iași;
Sorin Trocan – Arad 24;
Maura Bărbulescu – Arad 24;
Cristian Andrei Leonte – Info Sud Est;
Andreea Pavel – Info Sud Est;
Bogan Stanciu – Transilvania Reporter;
redacția Crișana;
Teo Baciu – inRoman.ro;
Gabriel Baciu – inRoman.ro;
Carmen Dumitrescu – Liber în Teleorman;
Ramona Roșulescu – Gazeta de Dimineață Hunedoara;
Nicu Tașcă – Jurnalul Văii Jiului;
Cătălin Stancu – Vrancea 24;
Valentin Tudor – Gazeta de Sud;
redacția Transilvania Reporter;
Asociația Profesioniștilor de Presă, Cluj;
redacția Zi de Zi;
Freedom House România;
redacția Monitorul de Cluj;
redacția Mesagerul de Sibiu;
redacția Argeșul Online;
Brîndușa Armanca, Revista 22;
redacția Reșița.ro;
redacția Bihoreanul;
Sebastian Oancea, Realitatea de Vrancea,
redacția Jurnalul de Argeș;
redacția Jurnalul de Brăila;
Lili Trocan – putereaapatra.ro.
Asociația Jurnaliștilor din Sălaj
M. S.

4 Thoughts to “Asociația Jurnaliștilor din Sălaj susține protestul PressHub”

 1. terminhater

  Cei corectî au dreptate . Dar ce te faci cu Latrinele ? Cu RTV ? Cu rahatul morsei DC News ? Ăștia ar trebui închiși ieri !

 2. Anonim

  Nici nu știi ce să zici: sînt ageamii, urechiști, proști cei de la guvernare, y compris Grupul de Comunicare Strategică, sau știu bine ce fac și o fac cu rea intenție. De altfel, au decretat stare de urgență și au activat art 15 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, făcînd notificările internaționale prevăzute, dar fără precizări referitoare la drepturile fundamentale afectate și tot fără a informa populația. Ei, iată că se adună, acum prin dispozițiile acestea administrative încalcă art 31 din Constituția României, privind dreptul la informație.
  Sper că tot mai multe asociații, juriști, intelectuali,vor reacționa, obligînd autoritățile să respecte Constituția, Convenția Europeană a Drepturilor Omului și celelalte tratate semnate de România!

 3. Anonim

  Corect 11 58! Si domnilor ziaristi! Autoritățile nu ascund cazurile ,zic eu ,ci mai degrabă din cauza netestarii masive ,nu stim care e amploarea infectarii cu covid19.Ierted dlor ziaristi?

 4. I.C.

  1. De ce ordonanțele se numesc „militare”?
  2. De ce secretarul de stat Gheorghe Sorescu, printr-un act administrativ de interzicere a informării, încalcă art. 31 din Constituția României?

Leave a Comment