Asistații social din Zalău vor locui în apartamente moderne, “la bulevard”  

Asistat social să fii, noroc să ai! În timp ce majoritatea zălăuană locuiește în apartamente modeste, în care strictul necesar reprezintă “cuvântul de ordine”, iar reabilitările interioare rămân mereu pe lista planurilor amânate, asistaților din municipiu li se pregătește o surpriză așa cum nici nu au visat vreodată. Blocul Silvania, capătă, în această perioadă, atât o fațadă nouă, cât și un interior care nu va avea în final nicio legătură cu felul în care acest imobil arăta anul trecut. Echipele de meșteri  lucrează în prezent la amenajarea apartamentelor, respectiv la montarea faianței și a obiectelor sanitare în băi și bucătării. Ferestrele termopan au fost deja montate, atât în apartamente cât și pe holuri și casa scărilor, lucrările fiind executate la standarde foarte bune.

Societatea comercială Paulo Gepa Construct din Românaşi, executantul acestei lucrări în valoare de 1.218.000 de lei, derulează activitățile în termenul stabilit, nefiind înregistrate până în prezent întârzieri. În cazul în care banii nu vor fi suficienți, există posibilitatea ca suma să fie modificată prin Hotărâre de Consiliu local, la nevoie.

Faianță, gresie și obiecte sanitare “scoase din cutie”

Blocul cu patru nivele situat pe bulevardul Mihai Viteazul avea, inițial, 20 de apartamente cu o cameră, repartizate câte cinci pe fiecare etaj. Imobilul este acum  reconfigurat, astfel încât acesta are acum în total 16 apartamente dintre care 13 cu o cameră (tip garsonieră) și trei apartamente cu două camere. La etajul 1 sunt patru apartamente-garsonieră (cu bucătărie, balcon, cămară) și un spațiu separate, delimitat de celelalte apartamente și amenajat corespunzător, transformat în camera centralei termice pe gaz. Etajele 2, 3 și 4 au câte trei apartamente cu o cameră și câte unul cu două camere. Lucrările de reabilitare continuă și la exterior, fațada blocului fiind deja aproape în totalitate schimbată. Materialele alese pentru amenajările interioare sunt de calitate și au o cromatică plăcută, cei care se vor muta în aceste apartamente – asistați social – vor beneficia de spații cu totul noi și toate facilitățile existente într-o locuință civilizată.

Mai mult decât atât, aspectul acestor apartamente va fi în final unul de care nu foarte mulți zălăuani care muncesc și câștigă puțin se bucură în prezent, pentru că, așa cum știm, schimbarea faianței, gresiei, a parchetului sau obiectivelor sanitare, reprezintă de cele mai multe ori o adevărată provocare financiară căreia tot mai puțini sălăjeni i-ar putea face față în prezent.

Imobilul “Bloc Silvania Astralis” a fost dat în folosință în vara anului 1983, fiind preluat de Municipiul Zalău în baza OG nr. 30/1997 și al HCL nr. 34/1998, prin protocolul de predare/primire încheiat între Regia Autonomă de Gospodărire Municipală Zalău și Consiliul Local al Municipiului Zalău. Blocul reabilitat va fi dat în folosință la sfârșitul verii acestui an.

 

3 Thoughts to “Asistații social din Zalău vor locui în apartamente moderne, “la bulevard”  ”

 1. Anonim

  ii baga pe tigani in piata de la Astralis ! sa vezi bucurie la toti vecii !!
  o sa aiba 100 de tigani in plus ! si astia cu DREPT de vot ! De ce nu ii duce Cinun la el acasa? la el in Criseni, unde are ditamai vila si gradina ! unde poate caza 100 de tigani linistit !

 2. Axel

  Bine ca scapam de ei.au facut ravagii aici in dumbrava.

 3. lucrări în valoare de 1.218.000 de lei, , , posibilitatea ca suma să fie modificată prin Hotărâre de Consiliu local, la nevoie

  atatia bani pentru TIGANI !!!!
  bani muncititi de alti, pentru votanti PSD !!
  sa vezi cum o sa fie cand in zona o sa fie parasutati 100 de suflete de tigani !! si asa era plina zona de ei, sa vezi dupa ce au dreptul de a sta acolo

Leave a Comment