Anul viitor se prefigurează o catastrofă umanitară din cauza pandemiei de coronavirus

Anul viitor se prefigurează o catastrofă umanitară, iar ţările bogate nu trebuie să calce în picioare ţările sărace „într-o goană pentru vaccinuri” pentru a combate pandemia de coronavirus, au avertizat vineri oficiali ai Naţiunilor Unite în Adunarea Generală, informează news.ro.

Şeful Programului Mondial pentru Alimente (WFP), David Beasley, şi şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, au vorbit în timpul unei întâlniri speciale pe tema Covid-19, care a apărut în China anul trecut şi a infectat 65 de milioane de oameni la nivel mondial.

Pandemia, măsurile luate de ţări pentru a încerca să oprească răspândirea ei şi impactul economic au alimentat o creştere cu 40% a numărului de persoane care au nevoie de ajutor umanitar, au anunţat Naţiunile Unite la începutul acestei săptămâni. Organizaţia a făcut apel pentru 35 de miliarde de dolari pentru finanţarea ajutoarelor necesare.

„2021 va fi literalmente catastrofal pe baza a ceea ce vedem în această etapă a jocului”, a spus Beasley, adăugând că pentru o duzină de ţări, foamea „bate la uşă”. El a spus că 2021 va fi probabil „cel mai grav an de criză umanitară de la înfiinţarea Naţiunilor Unite”, în urmă cu 75 de ani, iar organizaţia „nu va putea finanţa totul … aşa că trebuie să acordăm prioritate, aşa cum spun, aisbergurilor din faţa Titanicului „.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi înalţii oficiali ai oerganizaţiei au solicitat, de asemenea, ca vaccinurile pentru Covid-19 să fie puse la dispoziţia tuturor şi ca ţările bogate să ajute ţările în curs de dezvoltare să combată epidemia şi să se refacă, potrivit news.ro.

(C) www.bursa.ro

Alte articole

One Thought to “Anul viitor se prefigurează o catastrofă umanitară din cauza pandemiei de coronavirus”

  1. Anonim

    Să dea bunul Dumnezeu!!! Poate numai așa ne liniștim!!!

Leave a Comment