Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de polițiștii rutieri, în trafic

Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel judeţean, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru conștientizarea la nivelul tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație, în scopul adoptării de către aceştia a unor conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, indisciplina pietonală, dar şi depăşirile neregulamentare au fost o prioritate la acest sfârșit de săptămână, pentru polițiștii rutieri. În acest context au fost aplicate 471 de sancțiuni contravenționale, din care 161 pentru încălcarea regimului legal de viteză, patru pentru depășiri neregulamentare, zece pentru nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, iar diferenţa au constituit alte abateri. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la suma de 89.400 lei. De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate și opt infracțiuni. În perioada de referință, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și au retras trei certificate de înmatriculare. Polițiștii rutieri recomandă, în continuare, conducătorilor auto să respecte toate regulile de circulație, să conducă preventiv și să se asigure de buna funcționare a autovehiculului înainte de a porni la drum, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite.

 

 

2 Thoughts to “Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de polițiștii rutieri, în trafic”

 1. Ar trebui date amenzi si pentr nesemnalizarea schimbarii directiei de mers

  A semnaliza schimbarea directiei de mers in trafic, a „spune” si altora ce manevra urmeaza sa faci, e o dovada de minim respect fata de ceilalti participanti in trafic, fata de siguranta tuturor.

 2. politia este complice la crimele petrecute pe drumurile din Zalau, ei sunt principalii vinovati

  bine ca politia romana refuza sa se foloseasca camerele video si cele 5 radare fixe din Zalau
  radare care ar salva vieti si ar amenda pe toti smecherii, cum este CRIMINALUL de saptamna tracuta, cel care a trecut pe culoarea ROSIE cu viteza peste limita legala si a omorat doi batrani !!!
  dar se para ca politisti de la circulatie, in frunte cu seful lor, fac tot posibilul sa-l faca scapat pe smecherul cu Mertan !!!!! s-a ascuns de catre politisti, faptul ca a trecut pe ROSU si de asemeni s-a ascuns viteza cu care a trecut prin intersectie !! se stie ca omul accelera cand a intrat in intersesctie si nu a franat deloc !!!
  poate ca procurorul de caz, o sa ceara filmarile de la toate camerele video din zona, inclusive cele care demonstreaza ca a trecut pe rosu si inregistrarile de la radarul fix

Leave a Comment