Amenzi de aproape 24.000 de lei aplicate de polițiști în doar două zile

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului și a persoanei, polițiștii zălăuani au desfășurat în municipiul Zalău, în perioada 14-16 decembrie a.c., trei acțiuni la care au participat, în total, 78 de polițiști de ordine publică, 12 polițiști rutieri și patru de la structura de investigații criminale.

Obiectivele acțiunii au fost creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii dar și desfăşurarea de acţiuni specifice punctuale pentru asigurarea climatului de siguranță civică, a ordinii și liniștii publice, a prevenirii și combaterii actelor de violență, comerț ilicit, a faptelor penale și contravenționale, dar și la regimul circulației rutiere (viteză, consum de alcool, lipsa licenţei de transport) .

În cadrul acțiunii au fost constatate patru infracțiuni, din care două au fost la regimul circulației rutiere și două au constituit alte fapte.

Polițiștii au aplicat 141 de sancțiuni contravenționale, din care 51 la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 61 la regimul circulației rutiere, una la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar diferența au constituit alte abateri.

Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 23.625 lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării trei premise de conducere ( două pentru alcool și unul pentru neacordare de prioritate pietoni).

Totodată, pentru defecțiuni tehnice au fost retrase și două certificate de înmatriculare.

 

 

Alte articole

Leave a Comment