Amenzi de 21.000 de lei pentru bere si sucuri expirate

Amenzi de 21.000 de lei pentru bere si sucuri expiratePeste 100 de litri de bere si sucuri avand termenul de valabilitate expirat au fost distruse de comisarii de la Protectia Consumatorilor, produsele fiind gasite la comercializare pe rafturile unor ABC-uri si magazine alimentare din judet. Produsele au fost depistate in urma unor controale inopinate efectuate la 14 operatori economici din judet.

Potrivit directorului coordonator adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Salaj, Claudiu Silaghi, zece dintre cei controlati s-au ales cu sanctiuni contraventionale, fiind constatate urmatoarele nereguli: existenta la comercializare a unor produse cu termenul de valabilitate depasit, precum si pentru nelegalitatea functionarii unitatii.

Operatorii economici trebuie sa inteleaga ca prin comercializarea produselor cu termenul de valabilitate expirat risca amenzi foarte mari, insa, in primul rand, ca pun in pericol sanatatea consumatorilor. As vrea sa atrag atentia, pe aceasta cale, asupra faptului ca profitul obtinut prin vanzarea unor astfel de produse este foarte mic in raport cu valoarea amenzilor ce se aplica pentru astfel de abateri, ne-a comunicat Cosmin Silaghi.

Pentru 105 litri de bere si sucuri de diverse sortimente, dar si pentru 4,5 kilograme de produse alimentare, produse expuse la vanzare cu termenul de expirat, au fost aplicate cinci amenzi in valoare de 21.000 de lei. Pentru incalcarea prevederilor legale privind legalitatea functionarii, comisarii au aplicat alte sase sanctiuni in valoare de 6.000 de lei

Tot zilele trecute, in urma unor controale efectuate in randul florarilor din Salaj, comisarii de la Protectia Consumatorilor au depistat nenu-marate nereguli. Astfel ca, din cei 11 operatori economici verificati, sapte s-au ales cu sanctiuni contraventionale in valoare totala de 4.450 de lei, fiind aplicate, totodata, si noua avertismente. In timpul controalelor au fost verificate produse in valoare de peste 55.000 de lei.

Au fost gasite urmatoarele abateri de la prevederile legale: neafisarea corecta a preturilor, neinformarea corecta cu privire la modul de pastrare si intretinere, lipsa informatiilor in limba romana, neafisarea in mod vizibil a codului unic de inregistrare si a tarifelor practicate. Au fost depistate abateri la produse de 4.431 de lei, fiind oprite de la vanzare bunuri in valoare de 2.837 de lei, pana la remedierea deficientelor.

In perioada efectuarii controalelor tematice, la CJPC Salaj au fost inregistrate 16 reclamatii privind atat servicii, cat si bunuri nealimentare. Sase au fost cercetate si solutionate, dintre care doar patru s-au dovedit a fi intemeiate. Celelalte zece reclamatii se afla in curs de solutionare.

Alte articole

Leave a Comment