Amenzi de 21.000 de lei în doar o zi

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate în ultima săptămână, pentru prevenirea și combaterea infectării populației, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj împreună cu polițiștii locali zălăuani au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile legale privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei. Au fost desfăşurate în sistem integrat noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, piețe, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost verificate 201 societăți comerciale, precum şi peste 100 mijloace de transport persoane, dintre care 98 mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate 913 persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 52 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală şi patru au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. Valoarea totală a sancțiunilor este de 14.000 lei. Au fost desfășurate și trei acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost aplicate alte 31 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.000 lei. Poliția recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu fiind prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport sau pe stradă, în localitățile în care incidența infectării a depășit 3 la mie, între acestea aflându-se Zalău și Jibou, dar și mai multe comune.

 

2 Thoughts to “Amenzi de 21.000 de lei în doar o zi”

  1. Sisoe

    8000 lei salariu de politist local. S niste pesedei vor sa le mai dea. Au astia un salariu cat 3 ingineri.

  2. Ce sa-i faci, Sisoe?

    Prostia si domnia se plateste. De data asta pe bune. Salariul a ajuns invers proprotional cu nivelul studiilor absolvite. Nu se pun cursurile de weekend, faculatile facute de parlamentari sau doctoratele de la Academia de Politie. Ca la noi la nimeni.

Leave a Comment