Alertă alimentară în Sălaj! Peşte infestat pe mesele sălăjenilor

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a instituit o alertă alimentară în mai mult judeţe din ţară, printre care şi în Sălaj, după ce a fost descoperit un parazit în macroul congelat importat din Insulele Feroe de către o firmă din Bucureşti. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinară (DSV) Sălaj au derulat controale în judeţ pentru a retrage de la comercializare întreaga cantitate de macrou congelat adusă în Sălaj printr-un depozit frigorifer din Zalău.

“În urma alertei primite de la colegii de la DSV Bihor, judeţ din care au fost livrate către Sălaj 120 de kilograme de macrou congelat infestat cu parazitul Anisakis, am dispus controale în judeţ. Din cantitatea amintită, am mai găsit doar 45 de kilograme, diferenţa de 75 de kilograme fiind comercializată prin magazinele din mediul rural”, ne-a declarat Mircea Martin, directorul DSV Sălaj.

Acesta susţine că sălăjenii care au consumat deja din peştele infestat nu ar trebui să se îngrijoreze, întrucât şansele de a se îmbolnăvi sunt aproape nule, întrucât parazitul se localizează în stomacul ori în intestinul peştelui, care, de regulă, nu se consumă. Martin susţine că nu este prima dată când în Sălaj ajung cantităţi de peşte infestat cu Anisakis, o astfel de situaţie înregistrându-se şi în urmă cu circa şase ani. “Din câte îmi amintesc, nimeni nu s-a îmbolnăvit atunci”, a mai spus oficialul DSV Sălaj.

Alte articole

One Thought to “Alertă alimentară în Sălaj! Peşte infestat pe mesele sălăjenilor”

  1. Anonim

    D-le Martin,ar fi bine sa ne spuneti si unitatile unde s-a gasit loturi din pestele infestat si spre ce societati rurale a fost trimis. Rolul d-vs este sa informati corect cetatenii pe care trebu7ie sa-i protejati si nu sa ascundeti numele societatilor implicate. Asa ca va rugam cat mai repede sa faceti publica lista cu posibilile societati care ar fi primit aceste loturi de peste.

Leave a Comment