Alţi şase suspecţi în furtul comis la Centrul de Transfuzii Zalău

Alţi şase suspecţi în furtul comis la Centrul de Transfuzii Zalău

Încă şase tineri din municipiu, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, sunt cercetaţi în cazul furtului comis la Centrul de Transfuzii din Zalău, în luna decembrie a anului trecut, de unde au fost sustrase bonuri în valoare de 35.000 de lei, destinate donatorilor de sânge. Alţi doi suspecţi, prinşi la câteva zile de la săvârşirea furtului, se află după gratii la Penitenciarul Oradea.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Maria Cristea, a declarat că suspecţii au fost identificaţi în urmă cu câteva zile pe raza municipiului Zalău. Şase persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, toate din Zalău, au fost identificate ca fiind implicate în cazul furtului comis în noaptea de 16 spre 17 decembrie 2010, la Centrul de Transfuzii din Zalău. Unul dintre suspecţi, în vârstă de 18 ani, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind implicat direct în comiterea furtului. Ceilalţi cinci zălăuani sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, fiind suspecţi că au valorificat din bonurile furate, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei citate, dosarul a fost înaintat spre competenta soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău. Procurorii au decis cercetarea suspecţilor în stare de libertate.

Reamintim că autorii furtului au pătruns în incinta Centrului de Transfuzii Zalău, în noaptea de 16 spre 17 decembrie, anul trecut, pe balconul de la etajul întâi al clădirii, de unde au sustras bonuri în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei, care erau destinate donatorilor de sânge. În dimineaţa zilei de 17 decembrie, personalul medical al centrului a sesizat autorităţile despre furt, iar cu ajutorul camerelor de supraveghere, au fost identificaţi doi suspecţi. În scurt timp, tinerii, ambii în vârstă de 19 ani, au fost prinşi de poliţişti şi reţinuţi în Arestul IPJ Sălaj. În data de 23 decembrie 2010, suspecţii au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău care a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. În data de 25 ianuarie 2011, cei doi zălăuani au fost transferaţi la Penitenciarul Oradea.

Leave a Comment