Ajutoare financiare nerambursabile pentru pensionarii saraci

Ajutoare financiare nerambursabile pentru pensionarii saraciPeste 200 de pensionari salajeni cu venituri reduse au primit, in cursul acestui an, ajutoare financiare din partea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalau. Valoarea totala a ajutoarelor se ridica la peste 11.000 de lei.

Presedintele institutiei, Ioan Ivascau, ne-a declarat, ieri, ca numarul ajutoarelor va creste in urmatoarea perioada. De la inceputul anului si pana in prezent, 229 de pensionari avand venituri mici sau probleme grave de sanatate au primit ajutoare financiare in valoare de 50 de lei fiecare. Insa numarul beneficiarilor va creste in urmatoarea perioada. In apropierea sarbatorilor de iarna, vom mai acorda 50-60 de astfel de ajutoare sociale pensionarilor care traiesc in conditii dificile. Aceste sume nu trebuie rambursate, a declarat Ioan Ivascau. Potrivit sursei citate, sprijinul se acorda numai pensionarilor membri ai institutiei si care au drepturile de pensie sub 400 de lei.

Pentru a beneficia de aceste ajutoare, persoanele care intrunesc conditiile mentionate trebuie sa depuna o cerere in acest sens. Pensionarii din municipiu vor inregistra cererile la sediul CARP Zalau, in timp ce membrii din mediul rural vor inmana solicitarile reprezentantilor institutiei de la nivelul comunelor. Toate cererile vor fi supuse unei anchete sociale, in urma carora vor fi stabiliti beneficiarii finali.

Aproximativ 9.300 de pensionari din intreg judetul sunt inscrisi la CARP Zalau. Membrii institutiei au mai multe facilitati, printre care, reduceri la consultatii medicale, tratamente si medicamente cu pret redus, bunuri alimentare mai ieftine, excursii in grupuri organizate, etc.

Alte articole

Leave a Comment