Ai pierdut datele din calculator? Iatӑ ce poți sӑ faci!

A pierde date importante pentru tine este uneori un inconvenient, fie cӑ vorbim despre date ce țin de job, fie cӑ ne referim la informații personale, care au legӑturӑ cu viața de familie și cu cea privatӑ. Ție garantat cӑ ți-ar face plӑcere sӑ ai parte de toate datele ȋn deplinӑ siguranțӑ,  ȋnsӑ, uneori, se ȋntȃmplӑ ca aparatul pe care sunt stocate sӑ se defecteze sau sӑ ștergi din greșeala tot ceea ce doreai sӑ pӑstrezi și sӑ folosești ȋn ceea lucrezi.

Pentru ca orice om dorește sӑ recupereze ceea ce a pierdut din punct de vedere practic, existӑ soluții care pot sӑ salveze situația in cauzӑ.

Ce poți sӑ faci pentru recuperarea datelor importante pentru tine?

Poate cӑ nu știai, ȋnsӑ sunt pe piațӑ firme care se ocupӑ ȋn mod special de recuperarea datelor din echipamentele defecte. Ei au anumite proceduri speciale care țin de a scoate din memoria dispozitivului tot ce este necesar pentru tine. Nu ȋntotdeauna este posibil ca informațiile sӑ poatӑ sӑ fie recuperate integral, cȃteodatӑ chiar deloc.

De aceea primul pas pe care trebuie sӑ ȋl faci este sӑ contactezi firma și sӑ ȋi rogi pe cei responsabili sӑ evalueze situația ta particularӑ. Trebuie sӑ le spui exact tot ceea ce s-a ȋntamplat și sӑ ai grijӑ sӑ nu omiți nimic din pașii pe care i-ai fӑcut ulterior.

Dacӑ ai avut tendința sӑ instalezi programe de recuperare date dupӑ ce ai pierdut informațiile tale, atunci este posibil sӑ fi agravat situația și mai mult. Este bine sa asculți ceea ce au de spus specialiștii din domeniu, care se ocupӑ cu astfel de situații in fiecare zi.

De asemenea zgomotele ciudate pe care le poți sesiza la calculator, spun cӑ este mai bine sӑ nu ȋl deschizi des, ȋncercand sӑ detectezi ceea ce se ȋntamplӑ. Cel mai indicat este sa lași echipamentul sӑ fie evaluat.

Dupӑ evaluare, urmeazӑ un pronostic și apoi se va ȋncerca recuperarea datelor din calculatorul tӑu. Dacӑ totul decurge conform dorințelor tale, atunci te vei putea bucura de pozele si fișierele tale imediat. Firma responsabilӑ ȋți va trimite totul ȋnapoi. Deși nu mereu este posibila recuperarea 100%, totuși se ȋncearca ȋntotdeauna sӑ fie așa.

Ce poți sӑ faci pentru a te proteja?

Deși pare logic, totuși majoritatea oamenilor omite aceastӑ parte: back-up datelor. A pune datele și pe alte dispozitive este un pas important pentru a putea sӑ ai liniște și sӑ nu te gȃndești mereu la ce se poate ȋntampla cu ele. De multe ori se recomandӑ chiar și un dublu back-up, care sӑ fie fӑcut pe tipuri diferite de echipamente pentru ca siguranța sӑ nu poatӑ sӑ fie compromisӑ ȋn nici un fel.

Pentru recuperare date se poate contacta firma cu aceastӑ specializare. BIT Consulting oferӑ servicii IT de calitate, care pot sӑ reducӑ stresul ȋn ceea ce privește munca dumneavoastrӑ. Așadar, dacӑ va doriți variantele potrivite pentru a recupera datele pierdute, puteți sӑ contactați firma potrivitӑ nevoilor din acel moment.

One Thought to “Ai pierdut datele din calculator? Iatӑ ce poți sӑ faci!”

  1. Anonim

    Renunță la HDD și treci pe SSD; în plus, există destule programe free de recuperare date șterse. Deci, nu mai da bani șmecherilor!

Leave a Comment