„Aducăii” de nenorociri: Poliția rutieră se confruntă cu tot mai multe infracțiuni comise de șoferi băuți ori fără permis

Poliţiştii rutieri au continuat şi în perioada minivacanței activităţile pentru supravegherea traficului rutier, ocazie cu care au întocmit șapte dosare penale pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Prima faptă a fost constatată de polițiștii din Jibou, vineri, 26 aprilie a.c., la ora 15.20.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit că un bărbat de 68 de ani, din Jibou, în timp ce conducea autoturismul pe strada Avram Iancu din localitate având o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat din Someș Odorhei. În urma impactului nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale.

În aceeași zi, la ora 18.20, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău au oprit pentru control, pe Drumul Județean 191 D, prin localitatea Nuşfalău, un autoturism condus de un bărbat de 44 ani. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O zi mai târziu, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe Drumul Național 1F, în localitatea Sutoru, un bărbat de 60 de ani, din Județul Cluj, care conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faptă de acest gen a fost constatată și duminică, 28 aprilie a.c., de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier. Un bărbat de 50 de ani, din municipiul Zalău a fost identificat în trafic în timp ce conducea autoturismul, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea cu alcooltestul a evidențiat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe strada Mioriței, din Șimleu Silvaniei, un bărbat de 55 de ani, din localitate a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, luni, 29 aprilie a.c., conducând autoturismul cu o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Marți, 30 aprilie a.c., la ora 19.30, un tânăr de 24 de ani, din localitatea Sălăjeni, în timp ce conducea autoturismul prin localitate a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în șanț. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale. Verificările efectuate de polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Zalău au stabilit că tânărul nu deține permis de conducere.

Astfel de activități au fost desfășurate în perioada minivacanței și de polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Crasna. Aceștia au depistat pe Drumul Județean 191D, prin localitatea Sâg, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din Zalău. Și de această datată, alcooltestul a indicat o valoare pozitivă, respectiv 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu.

 

 

Alte articole

One Thought to “„Aducăii” de nenorociri: Poliția rutieră se confruntă cu tot mai multe infracțiuni comise de șoferi băuți ori fără permis”

 1. unde e politia?

  poate ca politia salajeana, IPJ Salaj, o sa ne comunice si cand o sa fie date in folosinta si cele 5 radare fixe din Zalau ?!?!
  cati mai trebuie sa moara, sau mai exact, cine trebuie sa moara, ca politia sa accepte sa fie folosite cele 5 radare fixe ???
  ei nu vad ca sunt depasiti fizic si moral, de evenimentele din ultima vreme?
  toti politisti la 50 de ani sunt in pensie, iar cei care au venit in locul lor sunt slab pregatiti, fara pic de experienta, fara motivare, doar niste umbre a ceea ce ar trebui sa fie !!!
  si asta doar finca pe functiile de conducere au „ajuns” doar oameni slabi professional si mai ales fara pic de character ! vezi doar ultimele „numiri pe functii”

Leave a Comment