Activități de educație anticorupție dedicate elevilor şimleuani

Reprezentanţii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sălaj au desfășurat, în 21 mai, în colaborare cu Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei, o activitate de informare destinată tinerilor liceeni. Este pentru al treilea an consecutiv când se derulează astfel de activităţi în cadrul programului „Școala altfel” al Ministerului Educației Naționale.
La seminarul organizat la Casa Orășenească de Cultură Șimleu Silvaniei au participat 200 elevi și 15 cadre didactice.
Au fost purtate discuții libere cu privire la competențele DGA, drepturile, libertățile şi obligaţiile ce le revin în calitate de cetăţeni în relația cu angajații Ministerului Afacerilor Interne, noțiunile de drept penal, infracţiunile de corupţie şi cele asimilate acestora, modul de acţiune în situaţia în care cetățenii sunt implicaţi sau iau cunoştinţă despre săvârşirea unor fapte de corupţie, modalitățile de sesizare, consecinţele şi costurile corupţiei.
Instituţia doreşte sensibilizarea tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă, pentru a lua atitudine față de comportamentele lipsite de integritate și sesizarea faptelor de corupție.
DGA recomandă cetăţenilor să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie şi să sesizeze ori de câte ori este nevoie și la Call center anticorupție 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Sălaj – 0260611000 sau prin e-mail la adresa salaj.dga@mai.gov.ro.

Leave a Comment