Acțiuni ale polițiștilor pe linia infracțiunilor din domeniul forestier

Polițiștii sălăjeni au continuat, pe parcursul acestei săptămâni, acțiunile pentru pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. În urma a 1.086 de controale în fondul forestier şi locuri de depozitare precum şi la 758 mijloace de transport, au fost aplicate peste 400 de sancțiuni contravenţionale, fiind confiscată cantitatea de 1.068 metri cubi masă lemnoasă.

În perioada 1 ianuarie-30 aprilie a.c., polițiștii cu atribuţii în domeniul ordinii publice au efectuat 1086 de controale la societăţi comerciale și fondul forestier, ocazie cu care au fost aplicate 435 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 698,9 mii lei,  la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, şi au fost constatate 64 de infracţiuni.

De asemenea a fost confiscată cantitatea de 1.068 metri cubi masă lemnoasă şi au fost indisponibilizate/confiscate patru atelaje hipo şi şase fierăstraie mecanice.

La activități, poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, de specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Sălaj, Gărzii Forestiere Sălaj, precum şi de reprezentanţii Gărzii Judeţene de Mediu.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Alte articole

Leave a Comment