A fost prelungită perioada de valorificare a tomatelor

Sunt veşti bune pentru legumicultorii care sunt înscriși în Programul Tomata 2023. În data de 30 iunie a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care se prelungește valorificarea tomatelor și în perioada 1 – 15 iulie. Totodată, acest act normativ modifică și termenul limită până la care se pot depune documentele justificative, la direcțiile agricole județene, respectiv până la data de 18 iulie, inclusiv.

Potrivit condițiilor stabilite inițial de către guvernanți, producția obținută trebuia valorificată până la data de 30 iunie a acestui an. Schimbările legislative s-au produs pe fondul nemulțumirii legumicultorilor din toată țara cu privire la schimbările climatice care au afectat producția de tomate. În opinia lor, temperaturile fluctuante din primăvara acestui an, inundațiile din anumite județe precum și întârzierea perioadei de fructificare a tomatelor i-au împiedicat să-și vândă producția de tomate în termenul inițial prevăzut. Prin urmare, aceste argumente pertinente au condus la prelungirea acestui termen de valorificare a producției la nivel național.

Din datele existente la direcțiile pentru agricultură județene, reiese faptul că, până la această dată,  aproximativ 80 % din numărul cultivatorilor înscriși în Programul Tomata își valorifică producția obținută în acest an.

Silviu Pop – directorul Direcției Agricole Sălaj ne-a precizat că, la nivel de instituție, nu s-au depus, până la această dată, sesizări în vederea prelungirii termenului de valorificare a tomatelor.  Cu toate acestea, toți cei 49 de legumicultori care sunt înscriși în acest program vor beneficia acum de acest sprijin.

2 Thoughts to “A fost prelungită perioada de valorificare a tomatelor”

  1. […] Sunt veşti bune pentru legumicultorii care sunt înscriși în Programul Tomata 2023. În data de 30 iunie a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care se prelungește valorificarea tomatelor și în perioada 1 – 15 iulie. Totodată, acest act normativ modifică și termenul limită până la care se pot depune documentele justificative, la direcțiile agricole județene, respectiv până la data de 18 iulie, inclusiv. Potrivit condițiilor stabilite inițial de către guvernanți, producția obținută trebuia valorificată până la data de 30 iunie a acestui an. Schimbările legislative s-au produs pe fondul… Citeste mai mult […]

  2. […] Sunt veşti bune pentru legumicultorii care sunt înscriși în Programul Tomata 2023. În data de 30 iunie a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care se prelungește valorificarea tomatelor și în perioada 1 – 15 iulie. Totodată, acest act normativ modifică și termenul limită până la care se pot depune documentele justificative, la direcțiile agricole județene, respectiv până la data de 18 iulie, inclusiv. Potrivit condițiilor stabilite inițial de către guvernanți, producția obținută trebuia valorificată până la data de 30 iunie a acestui an.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment